Scott Parker se poslavlja od dresa Chelseaja. Foto: EPA
Scott Parker se poslavlja od dresa Chelseaja. Foto: EPA
Na prijateljski tekmi na Japonskem je za Barcelono nastopil tudi Portugalec Deco. Foto: EPA
Oliver Kapo
Oliver Kapo (v sredini) v prihodnji sezoni ne bo več nosil dres Juventusa. Foto: epa

Za 24-letnika sta se potegovala tudi Everton in Tottenham. Newcastle pa je najboljšemu mlademu nogometašu lanske sezone v Premierleague ponudil najvišjo plačo.



Po prestopu je glavni akter dejal: "Zelo sem zadovoljen z odhodom v Newcastle. Ko se je Chelsea odločil, da me izpusti, sem se takoj odločil za Newcastle. Nekajkrat sem igral proti mojim novim delodajalcem in vem, kako velik klub je Newcastle. Glavni razlog za mojo selitev je vodja Graeme Souness."

Barcelona suverena na prijateljski tekmi
Nogometaši Barcelone so v prijateljski nogometni tekmi v Suitami na Japonskem premagali tamkajšnjega prvoligaša Uravo s 3:0. Za Katalonce je dvakrat v polno zadel povratnik Henrik Larsson, med strelce se je vpisal tudi Xavi.

Carroll se seli na Upton Park
Novopečeni angleški premierligaš West Ham je v svoje vrste zvabil 27-letnega vratarja Roya Carrolla.

Palop bo branil v Sevilli
Andres Palop je prestopil iz Valencie v Sevillo, kjer bo branil naslednja štiri leta. 31-letnik je na Mestalli preživel šest let, večino časa pa je le grel klop Santiagu Canizaresu.

Ribery prihaja v Marseille
Vezni nogometaš Franck Ribery bo v prihodnjih štirih sezonah igral za Marseille. Pred tem je 22-letnik nastopal za Galatasaray.

Kapo iz Juventusa v Monaco
Francoski nogometaš Olivier Kapo bo iz Juventusa odšel v Monaco, kjer bo eno sezono nastopal kot posojen igralec. 24-letni nogometaš je v Torino prišel lani iz Auxerra, vendar je dobil bolj malo priložnosti.

Sensini še sezono v Udineseju
Argentinski nogometaš Nestor Sensini je še za leto dni podaljšal pogodbo z Udinesejem. 38-letni veteran bo z Videmčani igral v kvalifikacijah Lige prvakov.