Ples kroglic bo v petek zgodaj popoldne določil četrtfinalne pare letošnje Lige prvakov. Foto: EPA
Ples kroglic bo v petek zgodaj popoldne določil četrtfinalne pare letošnje Lige prvakov. Foto: EPA
Lionel Messi in Cristiano Ronaldo
Barcelona in madridski Real bosta letos odigrala še vsaj dva obračuna - ligaškega na Santiagu Bernabeuu in finale kraljevega pokala v Valencii. Bo nogometna javnost priča še dvema medsebojnima obračunoma? Foto: EPA

Kot zadnja sta se po sredinih tekmah med najboljših osem ekip v Evropi uvrstila Real Madrid, ki je s 3:0 prepričljivo slavil proti Lyonu, in Chelsea, ki je s skupnim izidom 2:0 odpravil Köbenhavn. Ker žreb ne bo dirigiran, lahko ples kroglic poskrbi za nekaj fantastičnih obračunov, zagotovo pa bi med njimi še najbolj izstopal obračun med Barcelono in Realom.

Najboljših osem ekip v Ligi prvakov: Barcelona, Chelsea, Inter Milan, Manchester United, Real Madrid, Schalke, Šahtar in Tottenham

Žreb bosta opravila generalni sekretar Uefe Gianni Infantino in nekdanji angleški napadalec Gary Lineker, ki upa, da bo njegov nekdanji klub Tottenham, ki je nazadnje v Evropskem pokalu nastopil v sezoni 1961/62, dobil ugodnega nasprotnika. Prve četrtfinalne tekme se bodo odigrale 5./6. aprila, povratne pa teden pozneje. Finale bo v soboto, 28. maja, na Wembleyju v Londonu.

Wenger in Nasri kaznovana s tekmo prepovedi
Disciplinska komisija Uefe je s tekmo prepovedi vodenja oziroma igranja kaznovala trenerja Arsenala Arsena Wengerja in francoskega vezista Samirja Nasrija.

Wenger in Nasri sta kazen dobila zaradi neprimernih izjav po tekmi osmine finala Lige prvakov med Barcelono in Arsenalom. Trener topničarjev je dobil še denarno kazen v višini 10.000 evrov.

Uefina disciplinska komisija pa je s tekmo prepovedi kaznovala tudi Joeja Jordana, pomočnika trenerja Harryja Redknappa pri angleškem Tottenhamu, ki se je prav tako na tekmi osmini finala Lige prvakov v fizični in verbalni dvoboj zapletel z vezistom Milana Gennarom Gattusom.