Pierre Emerick Aubameyang si želi nekoč zaigrati za Real Madrid. Foto: Reuters
Pierre Emerick Aubameyang si želi nekoč zaigrati za Real Madrid. Foto: Reuters
Dinamo na šestih tekmah ni dosegel gola. Razliko v zadetkih so imeli Zagrebčani 0:14, kar je še vedno bolje kot pred petimi leti, ko je bila razlika v golih 3:22. Foto: Reuters

jala z 0:2 in na koncu ni izgubila. Nagrada: prvo mesto v skupini.

Nemcem je neodločen izid 2:2 v 88. minuti zagotovil rezervist Marco Reus. Prvo mesto v skupini naj bi na žrebu osmine finala omogočalo lažje tekmece. A letos so ekipe razporejene tako, da bobna še nikoli nista bila bolj uravnotežena.

V prvem bobnu bodo v ponedeljek ob 12. uri Arsenal, Napoli, Barcelona, Atletico Madrid, Monaco, Borussia Dortmund, Leicester in Juventus, v drugem pa PSG, Benfica, Manchester City, Bayern, Bayer Leverkusen, Real Madrid, Porto in Sevilla.
V osmini finala se med seboj ne morejo pomeriti klubi, ki so igrali v isti skupini, prav tako ne klubi iz istih držav. Kaj lahko se zgodi, da bomo že februarja oziroma marca v osmini finala spremljali obračuna Barcelona - Bayern in Real Madrid - Juventus, kar sta bila polfinalna para pred dvema letoma.

Zidane jezen po izpuščenem vodstvu
Trener Reala Zinedine Zidane po remiju proti Borussii ni skrival nezadovoljstva: "Ko vidiš, kako je potekal drugi polčas, si lahko kar malce jezen. Vse je bilo v naših rokah, toda to je nogomet. Igrati je treba do konca. Imeli smo priložnosti, da bi dosegli tretji gol in tekmo mirno pripeljali do konca, vendar je zdaj vse to preteklost. Tekmo bom moral analizirati in potegniti ugotovitve. Igralcem nimam česa zameriti." Zidane je kot glavni trener Reala vodil 50 tekem. Zbral je 37 zmag, 11 remijev in le dva poraza. Niz neporaženosti Madridčanov je dolg 34 tekem. Cristiano Ronaldo se na tekmi Lige prvakov ni vpisal med strelce četrtič zapored, kar se mu ni zgodilo od leta 2008.

Aubameyang obljubil dedku, da bo zaigral za Real
Zato pa je v polno zadel Pierre Emerick Aubameyang, eden najbolj vročih napadalcev na svetu. 27-letniku snubcev ne manjka, a Gabonec je razkril, kakšna je njegova največja želja. "Da, še vedno hočem igrati za Real. To je obljuba, ki sem jo dal svojemu dedku. Zdaj se počutim v Dortmundu zelo dobro, bomo videli, kaj prinese prihodnost," je povedal Aubameyang, ki ima pogodbo z Dortmundčani do leta 2020.

Dinamo kot edini drugič ostal na ničli
Ob koncu skupinskega dela Lige prvakov se malo pomudimo še pri najslabšem klubu. Dinamo iz Zagreba je sezono končal brez osvojene točke in doseženega gola na šestih tekmah. 16 ekip v zgodovini je skupinski del končalo brez točke, Dinamu je prvi, ki se mu je to zgodilo dvakrat.

Zagrebčani so tretji klub, ki v skupinskem delu ni dosegel niti enega zadetka. V sezoni 2004/05 je to uspelo še Deportivu, ki pa je dvakrat igral neodločeno. Maccabi iz Hajfe je pet let pozneje prav tako ostal na ničli. Prejel je osem golov, kar je še vedno bolje od Zagrebčanov, ki so letošnje tekmovanje končali z razliko v golih 0:14.