Nigel Worthington je pred tekmo v Mariboru velik optimist. Foto: EPA
Nigel Worthington je pred tekmo v Mariboru velik optimist. Foto: EPA
Slovenci že trenirali v Ljudskem vrtu
Iz oči v oči: Boštjan Cesar

Na odprtem treningu se je zbralo precej privržencev slovenske izbrane vrste. "Zavedamo se, kaj nas čaka v soboto v Ljudskem vrtu. Računamo na veliko podporo s trubun, navijači bodo naš 12. igralec," je dejal Branko Ilič. Četrtkov trening so opravili vsi igralci, vse poteka brez zapletov, ozračje pa je odlično.

Worthington govori le o treh točkah
Severni Irci so v Mariboru opravili prvi trening. Njihov selektor je odločen Nigel Worthington, ki razmišlja le o zmagi. Severna Irska ima po prvih dveh tekmah kvalifikacij proti Slovaški in Češki le točko, zato nujno potrebuje točke. Worthington si je ogledal tekme Slovenije, prepričan je, da bi ob taki obrambi, kot so jo pokazali proti Češki (0:0) lahko iztržili ugoden izid.

Najbolj nevaren je Healy
Njegov glavni adut bo napadalec Sunderlanda David Healy, ki je na kvalifikacijah za Euro 2008 na 11 tekmah zabil neverjetnih 13 golov. S 24 zadetki je najboljši strelec v zgodovini izbrane vrste. Pokopal je že Špance in Angleže.

Bo Evans okreval do sobote?
Branilec Manchester Uniteda Jonathan Evans, ki v sredo zaradi viroze ni pripotoval v Slovenijo, se je v četrtek pridružil soigralcem. Njegovo zdravstveno stanje se je malce izboljšalo, nanj pa seveda računa Worthington, ki ima po odpovedi štirih igralcev že veliko težav.

Skupina 3, sobota ob 20.45 (prenos na TVS 2):
SLOVENIJA - SEVERNA IRSKA
Ob 17.00:
POLJSKA - ČEŠKA
Ob 20.30:
SAN MARINO - SLOVAŠKA


Lestvica:
POLJSKA 2 1 1 0 3:1 4 SLOVENIJA 2 1 1 0 3:2 4 SLOVAŠKA 2 1 0 1 3:3 3 ČEŠKA 1 0 1 0 0:0 1 SEVERNA IRSKA 2 0 1 1 1:2 1 SAN MARINO 1 0 0 1 0:2 0
C. R.
Slovenci že trenirali v Ljudskem vrtu
Iz oči v oči: Boštjan Cesar