Pavel Pogrebnjak se je s slovenskimi reprezentanti udaril že v klubskih vodah. Foto: Reuters
Pavel Pogrebnjak se je s slovenskimi reprezentanti udaril že v klubskih vodah. Foto: Reuters
Zadnje novice pred tekmo v Moskvi
Zadnji trening slovenskih nogometašev
Slovenijo spet trese mrzlica
Dozdajšnje medsebojne tekme

Standardni član ruske začetne enajsterice, vezist Igor Semšov, je v pogovoru za stran gazeta.ru Slovenijo označil kot bojevito, čvrsto in predvsem kakovostno moštvo, ki je nevarno iz protinapadov, zato si Rusi ne smejo privoščiti nobenega popuščanja. Semšova tako kot Pavla Pogrebnjaka in Denisa Kolodina Slovenija po igri spominja na ruski klub Amkar iz Perma, ki se dva kroga pred koncem prvenstva bori za obstanek v prvi ligi. Mimogrede, član Amkarja je nekdanji napadalec velenjskega Rudarja Edin Junuzović.

Slovenija kot Amkar Perm
"To je igra na protinapade. S takimi reprezentancami je težko igrati, še težje pa jim je zabiti veliko golov," primerjavo z Amkarjem pojasnjuje branilec Kolodin, ki utegne skupaj s Sergejem Ignaševičem tvoriti osrednji branilski par. "Kljub temu si bomo prizadevali za čim višjo zmago, denimo s 3:0, ki bi nam zagotovljala mirno pot v Maribor," še dodaja Kolodin.

'Deklica' Semšov zadržan v napovedih
Semšov meni, da bo odločitev o potniku v Južnoafriško republiko najverjetneje padla v Mariboru. "Razen če ne pride do kakšnega nepričakovanega izida že na prvi tekmi. Ampak zgodovina dodatnih kvalifikacij nas uči, da je skupni zmagovalec določen na povratnem srečanju," razmišlja vezist in dodaja, da v Moskvi pričakuje preračunljivo igro Slovencev. Zadržana napoved Semšova ni navdušila enega izmed bralcev, ki je v komentarju pod novico zapisal, da je Semšov 'djevočka' (deklica) in da s takim bojazljivim pristopom nima česa početi v reprezentanci.

Pogrebnjak pozna le Novakoviča
Pogrebnjak, član Stuttgarta, s Slovenci že ima nekaj izkušenj. Kot član Zenita je igral proti Udineseju Samirja Handanoviča, v dresu Stuttgarta pa se je pomeril s Kölnom, za katerega igrata Milivoje Novakovič in Mišo Brečko. A se visokorasli napadalec Trboveljčana ne spominja. "Iskreno, zanj še nisem slišal. Poznam samo Novakoviča," pravi Pogrebnjak. Slovenija kot država pa ga najprej asocira na Zlatka Zahoviča.

Weiss: Iz Slovencev ni treba delati pošasti
Največji moskovski športni dnevnik Sport Express je o izkušnjah s Slovenci povprašal tudi slovaškega selektorja Vladimirja Weissa, čigar moštvo je izgubilo oba obračuna s Slovenci, a kljub temu odšlo na mundial. "Težko je najti luknjo v njihovi obrambi, saj igrajo izredno disciplinirano. Slovenski branilci so močni in visoki, a počasni, zato v hitrosti in kombinatoriki vidim glavno možnost za ruske napadalce. Ne bi rad delal pošasti iz Slovenije, ker ima tudi veliko slabosti. Individualna kakovost je vsekakor na ruski strani," je komentiral Weiss.

Mutko: Opral bom drese
Pomembnost srečanja vznemirja tudi ruske politike. Če je pred mesecem dni slovenski predsednik vlade Borut Pahor obljubil, da bo ob morebitni uvrstitvi nogometašev na svetovno prvenstvo igralcem očistil kopačke, je ruski minister za šport Vitalij Mutko izjavil, da bo reprezentantom opral drese.

Aleš Vozel
ales.vozel@rtvslo.si

Zadnje novice pred tekmo v Moskvi
Zadnji trening slovenskih nogometašev
Slovenijo spet trese mrzlica
Dozdajšnje medsebojne tekme