Foto:
Foto:
Realova krvnika: Ludovic Giuly in Fernando Morientes.
Wayne Bridge je odločil v 87. minuti. Edu in Sol Campbell nemočno opazujeta veselje strelca.
Frank Lampard je izenačil na začetku drugega polčasa.
Ludovic Giuly je na stadionu Louisa II dvakrat premagal Ikerja Casillasa.
Španec Jose Reyes je pri zadetku padel, v drugem polčasu pa je padel predvsem njegov Arsenal.

V Monacu je dvakrat zadel kapetan Ludovic Giluly, enkrat pa je vratarja premagal tudi "odpisani" realovec Fernando Morientes. Kraljevi klub ga je pred sezono posodil ravno Monacu. V Madridu se jim za sprejeto odločitev še zdaj gotovo kolca!

Real zapravil tri zadetke prednosti
Španski prvaki so s prve tekme prinesli lepo prednost 4:2. V prvi polovici prvega polčasa je Ronaldo zapravil 100-odstotno priložnost, strel Zinedina Zidana pa je vratar Flavio Roma komaj ukrotil.

Španci so plod boljše igre pobrali v 36. minuti, ko je Raul zadel z roba kazenskega prostora. Skupni izid je bil že 5:2 in vse je bilo že videti odločeno. A varovanci Didierja Deschampa se niso vdali. Odločilni trenutek je padel v zadnjih trenutkih prvega polčasa, ko je Ludovic Giuly izenačil.

Že v tretji minuti nadaljevanja je nekdanji realovec Fernando Morientes z glavo povišal na 2:1 in na pragu je bila senzacija. Junak tekme Giuly je mojstrsko zadel še v 66. minuti in skupni izid izenačil na 5:5. Podajo Huga Ibarre je z desnico mojstrsko spravil med noge Ivana Helguere in mimo vratarja Ikerja Casillasa. Ker pa so Francozi dosegli gol več v gosteh, se je moral devetkratni evropski prvak posloviti!

Po več kot pol leta je v evropskih tekmovanjih zaigral Nonda, ki je 61. minuti zamenjal Dada Prša. V 81. minuti je z glavo zadel prečko. Deset minut kasneje pa je z desetih metrov še z nogo stresel okvir vrat. Raul je v 74. minuti sicer zadel mrežo, a bil za korak prehiter. Sodnik Pierluigi Collina je zadetek upravičeno razveljavil.

Arsenalu vse polzi iz rok
Londonski derbi je več obetal Arsenalu, saj je s prve tekme na svoj Highbury prinesel ugodnih 1:1, na zadnjih 17 medsebojnih tekmah pa ni izgubil niti enkrat.

Španski mladenič Jose Antonio Reyes je podobno kot na tekmi v Monacu zadel v sodnikovem podaljšku. To je bil šele prvi zadetek v mreži Chelseaja v zadnjih šestih tekmah Lige prvakov v gosteh.

A drugi polčas je povsem pripadel Abramovičevi četi. Trener Claudio Ranieri je namesto nevidnega Scotta Parkerja v igro poslal Danca Jesperja Grönkärja, kar se je pokazalo za odločilno potezo. V 51. minuti je domači čuvaj mreže Jens Lehmann žogo po strelu Clauda Makeleleja le odbil do Franka Lamparda, ta pa je brez težav izenačil.

Modri bi si polfinale lahko zagotovili že v 85. minuti, ko je po izjemni akciji Islandec Eidur Gudjohnsen že premagal Nemca, a je Ashley Cole žogo odbil z golove črte. Dve minuti kasneje pa je bilo vsega konec. Domačo obrambo sta z natančno dvojno podajo izigrala Gudjohnsen in Wayne Bridge, slednji je ukanil še Lehmanna in postavil končni izid tekme.

Ranieri, ki se mu že dolgo časa močno trese stolček na klopi Chelseaja, je po zmagi razlagal: "Pomembno je bilo ostati miren. Svojim igralcem sem na odmoru dejal, naj se pomirijo, saj so sposobni zadeti. V drugem polčasu so prikazali izjemno predstavo."

Arsenal je v soboto ostal brez finala FA-pokala, zdaj je izpadel še v Ligi prvakov. Od trojne krone mu zdaj ostaja le še državno prvenstvo, kjer ima pred tokratnimi rablji še štiri točke naskoka. A tak šok jim lahko odvzame še zadnjo lovoriko. Za nameček so topničarji ostali brez Thierryja Henryja, ki je moral zaradi poškodbe kite v podkolenskem delu zapustiti igro v 81. minuti. Najboljši strelec angleškega prvenstva bo moral izpustiti prvenstveni tekmi proti Liverpoolu (petek) in Newcastlu (nedelja). Na drugi strani pa ruskemu mogotcu Romanu Abramoviču njegove naložbe počasi že nesejo jajca.

MONACO        3 - 1     Real Madrid
Giuly 45., 66.      Raul 36.           
Morientes 48.                          
-------- izid prve tekme - 2:4 --------
Roma                Casillas           
Ibarra              Salgado **         
Rodriguez           Helguera           
Givet               Mejia              
Evra                Roberto Carlos     
Cisse               Figo               
Plasil              Guti ***           
Giuly **            Zidane             
Rothen              Borja *            
Pršo *              Raul               
Morientes ***       Ronaldo            
---------------------------------------
* 61./Nonda         * 72./Solari       
** 82./El Fakiri    ** 85./Raul Bravo  
*** 85./Adebayor    *** 88./Portillo   
18.500; Sodnik: P. Collina (Italija)   

Arsenal 1 - 2 CHELSEA
Reyes 45. Lampard 51.
Bridge 87.
-------- izid prve tekme - 1:1 --------
Lehmann Ambrosio
Lauren Melchiot
Cole Bridge
Campbell Terry
Toure Gallas
Ljungberg Parker *
Vieira Makelele
Edu Lampard
Pires Duff **
Henry * Hasselbaink ***
Reyes Gudjohnsen
---------------------------------------
* 81./Bergkamp * 46./Grönkjär
** 83./ Cole
*** 83./Crespo
35.486; Sodnik: Markus Merk (Nemčija)