Miral Samardžič se bo kot član Šerifa iz Tiraspola potegoval za vstop v Ligo prvakov! V Pridnestrje oz. Moldavijo je iz Maribora odšel letos spomladi. Foto: EPA
Miral Samardžič se bo kot član Šerifa iz Tiraspola potegoval za vstop v Ligo prvakov! V Pridnestrje oz. Moldavijo je iz Maribora odšel letos spomladi. Foto: EPA
Artem Milevskij in Bernd Thijs ter Bojan Jorgačević
Artem Milevskij je takole dosegel enega izmed šestih golov Dinama na dveh tekmha z Gentom. Foto: Reuters
Rabiu Afolabi, Ibrahim Sekagya, Franz Schiemer in Joaquin Boghossian
Veselje 'rdečih bikov' po drugem zadetku Franza Schiemerja. Foto: Reuters
Young Boys
Švicarski Young Boys je kar nekoliko presenetljivo z golom Bienvenuja izločil bogati Fenerbahče. Foto: Reuters

Edina povratna tekma 3. predkroga Lige prvakov, ki se ni končala po rednem delu, je bil obračun v Maksimiru, kjer so gledalci videli kar devet serij strelov z bele točke. Junak Šerifa je postal komaj 18-letni Moldavec Artiom Haciaturov, ki je z natančnim strelom ukanil Filipa Lončarića in popeljal soigralce v 4. predkrog oz. "play-off" elitnega evropskega klubskega tekmovanja.

Slovenec kriv za izenačenje ...
Moldavski prvaki, ki sicer prihajajo iz nepriznanega Pridnestrja, so povedli, ko je Srb Vladimir Volkov v 16. minuti izigral "ofsajd" zanko in nato rutinirano zadel. Miral Samardžič je bil v 55. kriv za izenačenje Dinama, saj je sodnik njegovo dvoboj z Igorjem Biščanom označil za prekršek za belo točko, s katere je zanesljivo izenačil Sammir. 23-letni Jeseničan se bi za sicer prestrogo dosojeno katzen lahko odkupil v 70. minuti, ko je po predložku iz prostega strela neovirano streljal z osmih metrov, a je žoga za malo zgrešila zagrebška vrata.

.. a tudi zanesljiv pri 11-m
Do konca rednega dela in v podaljšku je blestel vratar moštva iz Tiraspola Bolgar Vladislav Stojanov, ki je v obup spravljal napadalce hrvaških prvakov. Pri "loteriji" je prvi za goste streljal nekdanji član Maribora, ki je brez težav izenačil na 2:2, a prava drama se je šele začela. Skupaj so nogometaši obeh moštev zapravili kar sedem enajstmetrovk, za Zagrebčane je bila usodna vratnica Dodoja, kar je mladi Haciaturov le kaznoval.

Gent brez možnosti proti kijevskemu Dinamu
Belgijski podprvak Gent, za katerega sta igrala Marko Šuler in Zlatan Ljubijankič, ni bil kos ukrajinskemu podprvaku Dinamu Kijev, ki je slavil s skupnim izidom kar 6:1.

"Slovenski" Gent tudi na domačem Jules Ottenstadionu ni zmogel premagati favoriziranega Dinama Kijev. Ukrajinci so na prvi tekmi slavili z visokih 3:0, v gosteh pa so bili boljši od "bizonov" z 2:0, zadela sta Garmaš in Milevskij. Marko Šuler je po prestani kazni odigral vso tekmo, medtem ko je Zlatan Ljubijankič vstopil na začetku 2. polčasa. Matija Škarabot je slovo belgijskih podprvakov od Lige prvakov spremljal s tribune. Gent se zdaj seli v Evropsko ligo.

Liga prvakov, 3. predkrog, povratne tekme

Prvaki:
HAPOEL TEL AVIV - Aktobe (KAZ) 3:1 (3:0) 0:1
ANDERLECHT - TNS (WAL) 3:0 (1:0) 3:1

Helsinki - PARTIZAN 1:2 (1:1) 0:3
KÖBENHAVN - Bate Borisov 3:2 (2:2) 0:0

ŽILINA - Litex Loveč 3:1 (0:0) 1:1
BASEL - Debrecen 3:1 (1:0) 2:0

Lech Poznan - SPARTA PRAGA 0:1 (0:1) 0:1
Dinamo Zagreb - ŠERIF TIRASPOL * 6:7 (0:1) - po 11-m
Sammir 55./11-m; Volkov 16. 1:1
Samardžič (Šerif) je odigral vso tekmo.

SALZBURG - Omonia Nikozija 4:1 (3:0) 1:1
ROSENBORG - Aik Solna 3:0 (0:0) 1:0

Neprvaki:

ZENIT - Unirea Urziceni 1:0 (1:0) 0:0
Danny 33.

Fenerbahče - YOUNG BOYS 0:1 (0:1) 2:2
Bienvenu 40.

Gent - DINAMO KIJEV 1:3 (0:1) 0:3
Coulibaly 85.; Harmaš 32., Milevskij 55., Gusev 90.
Šuler je odigral vso tekmo, Ljubijankič je vstopil v 46. minuti. Škarabot (vsi Gent) ni bil v ekipi za tekmo.

Paok Solun - AJAX 3:3 (1:0) 1:1

Celtic - BRAGA 1:2 (0:1) 0:3

V oddebeljenem tisku izid prvih tekem. Žreb 4. predkroga oz. "play-offa", katerih zmagovalci se bodo uvrstili v skupinski del Lige prvakov, bo v petek v Nyonu.