Zlatko Dalić vodi Hrvaško od oktobra leta 2017. Foto: Reuters
Zlatko Dalić vodi Hrvaško od oktobra leta 2017. Foto: Reuters

Selektor Hrvaške Zlatko Dalić je objavil seznam reprezentantov za tekme z Rusijo v Moskvi, Slovaško v Bratislavi in Slovenijo v Splitu. Ta dvoboj je na sporedu 7. septembra.

"Verjamem, da smo dobro napolnili baterije po evropskem prvenstvu. Naša želja je, da z neko novo energijo kakovostno oddelamo jesenski del kvalifikacij. Pred nami je še sedem tekem, ki prinašajo 21 točk. Mi jih potrebujemo še 14, 15, da bi osvojili prvo mesto. Seveda je želja, da se že septembra približamo temu cilju. Gre za najtežji del sporeda. Začetek sezone ni nikoli idealen trenutek za reprezentanco, ker so igralci iz različnih lig na drugačnih stopnjah pripravljenosti. A okoliščine so za vse enake," je ob predstavitvi seznama povedal Dalić.

Vratarji: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Simon Sluga (Luton Town), Ivica Ivušić (Osijek).

Obramba: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Josip Juranović (Legia), Filip Uremović (Rubin Kazan), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Mile Škorić (Osijek), Borna Sosa (Stuttgart).

Zvezna vrsta: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb), Nikola Moro (Dinamo Moskva).

Napad: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna), Marko Livaja (Hajduk), Antonio Mirko Čolak (Malmö).

KVALIFIKACIJE ZA SP 2022
SKUPINA H

Sreda, 1. septembra, ob 20.45:
SLOVENIJA - SLOVAŠKA
MALTA - CIPER
RUSIJA - HRVAŠKA

Sobota, 4. septembra, ob 15.00:
CIPER - RUSIJA
Ob 18.00:
SLOVENIJA - MALTA
Ob 20.45:
SLOVAŠKA - HRVAŠKA

Torek, 7. septembra, ob 20.45:
HRVAŠKA - SLOVENIJA (Split)
SLOVAŠKA - CIPER
RUSIJA - MALTA

Lestvica:                           
HRVAŠKA          3  2 0 1 4:1 6 točk
RUSIJA           3  2 0 1 6:4 6     
SLOVAŠKA         3  1 2 0 4:3 5     
CIPER            3  1 1 1 1:1 4     
SLOVENIJA        3  1 0 2 2:3 3     
MALTA            3  0 1 2 3:8 1