Jan Oblak se je soočil le z enim strelom na svoja vrata. Foto: Reuters
Jan Oblak se je soočil le z enim strelom na svoja vrata. Foto: Reuters

Edino posredovanje je moral opraviti v 31. minuti po strelu Davyja Pröpperja in tega je opravil z odliko. To je bil tudi edini strel Nizozemcev v okvir njegovega gola. "Oblaku ni bilo treba narediti nič," je povedal trener Atletica Diego Simeone. Španci so bili veliko bližje zmagi, vendar njihovo obleganje vrat, še posebej v zadnjih 20 minutah, ni obrodilo sadu.

"Dali smo vse od sebe, ustvarjali smo priložnosti, igrali vseskozi na nasprotnikovi polovici, kar me zadovoljuje. Goli bodo že prišli. Sem potrpežljiv človek," je povedal Simeone, ki ga ne skrbi, da je njegova ekipa na zadnjih treh tekmah dosegla le en gol. "Igralci ne dosegajo golov, ampak to je moja odgovornost. Še jih bom spodbujal, da si ustvarjajo priložnosti, le tako bodo prišli tudi goli. Domov odhajam sproščen, vedoč, da drugo tekmo igramo pred svojimi navijači. Imam dober občutek," je še dodal Simeone.

Trener PSV-ja Phillip Cocu, ki je od 68. minute igral z igralcem manj, ni skrival nasmeha. "Zelo sem zadovoljen. Kot sem rekel pred tekmo, če ohraniš mrežo nedotaknjeno, je to dobra osnova za povratno tekmo. Če dosežemo gol v Madridu, lahko napredujemo. Vse bomo naredili, da uresničimo ta scenarij. Velik del drugega dela smo igrali z desetimi nogometaši in proti vrhunskemu klubu smo opravili izjemno delo. Mislim, da je bil drugi rumeni karton za Pereiro dosojen prehitro," je povedal Cocu.

Praktično že odločena pa je druga sredina četrtfinalna tekme, na kateri je Manchester City s 3:1 slavil proti Dinamu v Kijevu. Trener Manuel Pellegrini se je še enkrat ozrl na nedeljo, ko je v angleškem FA-pokalu proti Chelseaju (poraz 5:1) na zelenico poslal rezervno postavo z namenom, da glavne zvezdnike spočije za obračun v Kijevu. "V tem poslu si vedno tarča kritik, če ne zmagaš, ampak mislim, da je treba potegniti pravo potezo in misliti na veliko drugih stvari. Vedno poskušam ceniti tekmovanje, toda v tem primeru je bila moja odločitev ključna," je povedal Pellegrini.