Damir Botonjič je bil še najboljši v vrsti Safeta Hadžiča. Foto: MMC RTV SLO
Damir Botonjič je bil še najboljši v vrsti Safeta Hadžiča. Foto: MMC RTV SLO
Sebastjan Cimerotič
Sebastjan Cimerotič je igral le v prvem polčasu, a si ni uspel priigrati nobene priložnosti. Foto: MMC RTV SLO

Ljubljančani so tako rekoč ves čas bili v podrejenem položaju in jih prihodnji teden na povratni tekmi v gosteh čaka skoraj nemogoča misija.
Zmaji, ki so zelo zgodaj začeli novo sezono, še zdaleč niso v pravi formi. Obramba si je prevečkrat privoščila velike napake, ki jih je nekajkrat uspešno reševal vratar Damir Botonjić. Prave "kemije" ni bilo opaziti tudi med vezno vrsto, ki ji tako rekoč ni uspela niti ena prava zadnja podaja, in nerazpoloženimi napadalci.
Gostje prvi del sklenili z golom
Po pričakovanem zaspanem začetku so si prvo priložnost priigrali gostje. S prostega strela je nevarno poskusil Dalibor Šilić, vendar je strel nekdanjemu nogometašu Maribora Botonjiču uspelo obraniti. Šest minut pozneje je Šilić po lepi podaji Dioga z desne z glavo meril nekoliko nenatančno. Gostje so zasluženo prišli do vodstva prav ob koncu prvega dela. Brazilec Wagner se je sam znašel na robu kazenskega prostora in z natančnim strelom brez težav zatresel mrežo Ljubljančanov.
Tudi v drugem delu Široki nevarnejši
Na začetku drugega polčasa je Sebastjana Cimerotiča na zelenici zamenjal povratnik v zeleno-belem dresu Ermin Rakovič. V 68. minuti so podprvaki Bosne in Hercegovine povišali vodstvo. Po kotu je Brazilec Renato dvakrat streljal. Prvi poskus so zmaji odbili, pri drugem pa je Blaž Božič žogo nespretno preusmeril v svoja vrata. Dve priložnosti si je v drugem polčasu priigral Enes Rujovič. Najprej je gostujočim branilcem uspelo strel ustaviti, drugega pa je vratar Dejan Bandović obranil. Še nekajkrat so zapretili gostje, ki pa jim ni uspelo kaznovati napak obrambe Olimpije.

EVROPSKA LIGA, 1. predkrog:
Prva tekma
:
OLIMPIJA - ŠIROKI BRIJEG 0:2 (0:1)
1.300; Wagner 45., Božič 68./ag

Olimpija: Botonjič, Kašnik, Salkič, Cvijanovič, Vučkič, Škerjanc, Božič, Lovrečič, Da Silva, Prašnikar (53./Rujovič), Cimerotič (46./Rakovič).

Široki: Bandović, Renato, Kožul (79./Markić), Barišić, Ljubić (50./Roskam), Topić, Šilić, Diogo (68./Ćorić), Varea, Wagner, Ivanković.

Povratna tekma bo 8. julija.