Massimo Donati, ki je šest let nosil rdeče-črni dres (več ali manj le na treningih), bo še posebej motiviran na San Siru. Foto: EPA
Massimo Donati, ki je šest let nosil rdeče-črni dres (več ali manj le na treningih), bo še posebej motiviran na San Siru. Foto: EPA
Dida si je po božanju navijača pomagal celo z ledom! Foto: EPA

Evropski prvaki, ki so si že prejšnji teden zagotovili napredovanje, bodo po tekmi odpotovali na Japonsko, kjer jih čaka svetovno klubsko prvenstvo. Celtic je v 5. krogu premagal Šahtjor z 2:1. V sodnikovem podaljšku je tekmo odločil Donati, ki ga je Milan šest let večinoma le posojal. Pri Celticu, ki je v soboto le remiziral s Heartsom (1:1), bo manjkal poškodovani John Kennedy. Vratar Artur Boruc bo stisnil zobe kljub bolečinam v kolenu.

Ancelotti si želi prvega mesta
Trener rdeče-črnih Carlo Ancelotti si želi vsaj točke in prvega mesta v skupini D, s tem bi si Milančani zagotovili lažjega tekmeca v osmini finala in povratno tekmo doma. Lani je Milan prav v tem delu tekmovanja z 1:0 po podaljšku izločil Celtic. Odločil je Kaka.

Prvo tekmo je končal incident
3. oktobra so se Škoti uspeli oddolžiti (2:1). Junak je bil Scott McDonald v sodnikovem podaljšku. Po golu je za razburjenje poskrbel še eden izmed domačih navijačev, ki je pritekel na igrišče in po licu "pobožal" Dido. Vratar Milana je najprej stekel za njim, po nekaj korakih pa si je premislil in se po hollywoodsko zakotalil na tla, misleč, da bi lahko še izsilil prekinitev srečanja. Ob rob igrišča so ga odnesli na nosilih! Pozneje je dobil kazen dveh tekem prepovedi igranja.

Igralci Šahtjorja z enim očesom v Milanu
Ukrajinci bodo stiskali pesti za Milan, saj bi si ob zmagi nad Benfico zagotovili uvrstitev med 16 najboljših. Proti Celticu so doma zmagali z 2:0, prejšnji teden na Celtic Parku pa klonili z 1:2. Tudi Portugalci imajo svojo računico. Z zmago bi si zagotovili nastop v šestnajstini finala Pokala Uefa.

6. krog, skupina D, torek ob 20.45:
MILAN - CELTIC

ŠAHTJOR - BENFICA

Lestvica:
MILAN * 5 3 1 1 11:5 10 CELTIC 5 3 0 2 5:5 9 ŠAHTJOR 5 2 0 3 5:9 6 BENFICA 5 1 1 3 3:5 4 * - že v osmini finala

A. G.