Matjaž Kek pričakuje, da bo Ljudski vrt znova zaveznik Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek pričakuje, da bo Ljudski vrt znova zaveznik Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Aleksander Radosavljevič
Aleksander Radosavljevič je v dobri formi, saj je rusko prvenstvo v polnem teku. Foto: EPA
Sanmarinčani trenirali v Ljudskem vrtu
Novakovič: Ne pričakujem problemov

A v sredo bo najprej potrebno poskrbeti za zmago, s katero bi se Slovenci zavihteli na 3. mesto kvalifikacijske skupine 3 in si popravili izhodišče pred odločilnimi jesenskimi obračuni. "Od fantov pričakujem zrelost, odločnost, saj nam bo potem na tekmi, kjer bo potrebno napasti in imeti iniciativo, precej lažje. Ne glede na nasprotnika je potrebno z največjo možno motivacijo, taktično disciplino in usmerjenostjo iskati zmago," pravi selektor Matjaž Kek.

Novakovič ne pričakuje težav v klubu
Kek večjih dilem z začetno enajsterico nima, saj ima - kot pravi - le dve ali tri različne možnosti. Postava bo določena po torkovem treningu v Kidričevem. Morda bo zaigral tudi Milivoje Novakovič, ki se je kljub temu da mu zdravniška služba Kölna ni prižgala zelene luči, pridružil reprezentanci. "V klubu ne pričakujem problemov. Če pa jih bom imel, vem da nisem storil nič narobe. Odločil sem se sam in za tem stojim," je odločen Nova. Po treh mesecih odsotnosti je lačen nogometa. Ponedeljkov trening je brez težav opravil, o njegovem nastopu pa bo odločil Kek.

Handanovič: Ni kaj filozofirati
Prvi vratar Samir Handanovič meni, da "ni več velike filozofije, saj se ve, kaj moramo do konca kvalifikacij narediti, da bi prišli do želenega cilja." Aleksander Radosavljevič, član Toma iz sibirskega Tomska, je na zbor prišel dobro razpoložen, saj je v nedeljo njegova ekipa premagala Zenit z 2:0. "Najpomembneje je čim prej doseči zadetek, nato pa končati tekmo, kot je treba," je dejal Gorenjec.

SKUPINA 3

Sreda ob 20.45 (prenos na TVS 2):
SLOVENIJA - SAN MARINO

Slovenija: Handanovič, Brečko, Cesar, Šuler, Jokič, Birsa, Koren, Radosavljevič, Kirm, Ljubijankič, Velikonja.

San Marino: A. Simoncini, Bacciocchi, Albani, D. Simoncini, Della Valle, Bonini, Rinaldi, Berretti, Bugli, Vannucci, Selva.

Sodnik: Mečkarovski (Makedonija)

5. septembra:
POLJSKA - SEVERNA IRSKA

SLOVAŠKA - ČEŠKA

Lestvica:                           
SLOVAŠKA 6 5 0 1 17:6 15
SEVERNA IRSKA 7 4 1 2 12:6 13
POLJSKA 6 3 1 2 18:7 10
ČEŠKA 6 2 2 2 6:4 8
SLOVENIJA 6 2 2 2 5:4 8
SAN MARINO 7 0 0 7 1:32 0
 
Sanmarinčani trenirali v Ljudskem vrtu
Novakovič: Ne pričakujem problemov