Lara Prašnikar je bil odlično razpoložena. Foto: EPA
Lara Prašnikar je bil odlično razpoložena. Foto: EPA

Izbranke Saše Kolmana so tako v ligi C in skupini C2 osvojile prvo mesto v skupini in jih konec oktobra najprej čakata dodatna boja proti eni izmed ekip iz lige A.

Slovenke so prvi del kvalifikacij opravile z odliko. V družbi Makedonk, Latvijk in Moldavijk so bile za razred boljše, razlika v danih in prejetih zadetkih je bila 26:0, prepričljivo so osvojile prvo mesto, ki jim je zagotovilo igranje v ligi B lige narodov, obenem pa dodatne boje proti eni izmed osmih najslabše rangiranih ekip iz lige A v kvalifikacijah za EP 2025, ki bo v Švici.

Selektor Kolman je nekoliko spremenil začetno postavo in dal priložnost nekaterim, ki so doslej manj igrale. A tudi ta postava je hitro pokazala svojo namero. Slovenke so namreč povedle že v tretji minuti, ko je v kazenskem prostoru z nizkim strelom zadela Lara Prašnikar.

Igralka Eintrachta iz Frankfurta je znova udarila tri minute pozneje, ko je mojstrsko z roba kazenskega prostora žogo poslala pod prečko za 2:0. Slovenke so bile še naprej boljše, v 33. in 34. minuti sta imeli Nina Kajzba in Zara Kramžar lepi priložnosti, a sta ju zapravili, v 35. minuti pa je za 3:0 zadela Kaja Korošec po predhodno dobri obrambi makedonske vratarke.

Tudi v drugem polčasu so imele Slovenke vse pod nadzorom, v 67. minuti so bile blizu vodstvu s 4:0, vendar je gostjam uspelo žogo izbiti na golovi črti po strelu Naje Mihelič, je pa zadela v 71. minuti Mirjam Kastelec, ko je bila uspešna z roba kazenskega prostora. Kastelec je v sodnikovem dodatku zadela še okvir vrat.

Liga C, skupina C2, 6. krog:

Slovenija - Severna Makedonija 4:0 (3:0)

Latvija - Moldavija 2:1 (1:1)

Lestvica:
1. Slovenija              6  6  0  0  26:0  18
2. Latvija                6  3  0  3   8:16  9
3. Severna Makedonija     6  2  1  3  10:16  7
4. Moldavija              6  0  1  5   4:15  1