Branko Florjanič v finančni krizi vidi priložnost za mlade igralce. Foto: MMC RTV SLO
Branko Florjanič v finančni krizi vidi priložnost za mlade igralce. Foto: MMC RTV SLO
Nogometni klubi se soočajo s finančno krizo

"Zmanjšani proračuni in dohodki igralcev ne pomenijo nujno padca kakovosti. V klubih bo poudarek na boljšem selekcioniranju igralcev. Počasi se bo pač treba odpovedati tistim tujim nogometašem, ki so v povprečju tako dobri, kot so naši. Tako bodo bolj vpleteni mladi igralci, kar je srednjeročno dobro tudi za ves slovenski nogomet. Bržkone bodo klubi spet želeli uvesti tudi bolj stimulativno okolje, z nižjimi fiksnimi dohodki in z bolj selektivnim nagrajevanjem," napoveduje predsednik Združenja klubov I. SNL Branko Florjanič.

Podpredsednik Stane Oražem je poudaril, da bodo morali klubi še zmanjšati število ljudi v klubih, dodatno odpuščati in zmanjševati število igralcev. Dodal je še, da se bo zavzemal za trženje na ravni celotne lige, kooperativno sodelovanje z državo, ki mora priznati nogometu status, ki si ga zasluži, in za ureditev statusa nogometašev.

Slovenska liga naj bi bila med najbolj "čistimi"
Florjanič je komentiral tudi v zadnjem času pereče dogajanje pri stavah: "Če lahko nadzor nad stavami v uradnih stavnicah nekako nadgradimo, pa je drugače pri nezakonitih stavnicah, kjer je vse v rokah organov pregona. Tudi v zvezi s tem se bomo skupaj z Nogometno zvezo Slovenije sešli s predstavniki ministrstva za notranje zadeve, kjer bo govora tudi o zakonu o navijačih."

Dodal je, da je po podatkih posebne agencije, ki sodeluje z Evropsko nogometno zvezo, slovenska liga še vedno med "najčistejšimi" v Evropi. "Ne moremo trditi, da se nič ne dogaja, ampak dokler ni dokazano, lahko samo upamo, da je teh stav čim manj," je sklenil Florjanič.

Nogometni klubi se soočajo s finančno krizo