Milanovi igralci so se takole veselili zaslužene uvrstitve v četrtfinale Lige prvakov skupaj s poškodovanim kapetanom Paolom Maldinijem. Foto: EPA
Milanovi igralci so se takole veselili zaslužene uvrstitve v četrtfinale Lige prvakov skupaj s poškodovanim kapetanom Paolom Maldinijem. Foto: EPA
Thierry Henry
Dvoboj med Arsenalom in Realom je odločil gol Henryja (levo) v Madridu. Foto: EPA
Tiago
Tiago (v sredini) je bil junak srečanja na stadionu Gerland. Foto: EPA
Inzaghi in Kaka
Inzaghi in Kaka sta dosegla tri od štirih golov Milana. Foto: EPA
Simao Sabrosa
Simao Sabrosa je z mojstrskim zadetkom napovedal šokantno slovo Liverpoola od Lige prvakov. Foto: EPA

Nogometaši Reala drugo leto zapored ostajajo brez četrtfinala. Na Highburyju je Arsenal ob odličnih obrambah Jensa Lehmanna iztržil 0:0. Prvo tekmo je dobil z 1:0. Bayernova obramba (4:1) si je privoščila številne napake, tako da je moral Oliver Kahn iz mreže pobrati štiri žoge.

Nemci, gostitelji svetovnega prvenstva, nimajo več predstavnika v Ligi prvakov. Presenetljivo je slovo Liverpoola, a zasluženo, saj niti na svojem stadionu ni zatresel mrežo Benfice, Portugalci pa so zadeli kar dvakrat. Lyon je prepričljivo (4:0) odpravil PSV.

Lehmann ustavil Real
Real je imel že v 3. minuti lepo priložnost, saj je z nekaj metrov z glavo streljal Ronaldo, a je bil Lehmann na mestu. Po previdnejšem začetku so pobudo prevzeli Topničarji, ki so v 43. minuti dočakali "smrtno" priložnost. Thierry Henry je odvzel žogo Sergiu Ramosu, jo podal do Antonia Reyesa, ta pa je - sam pred Ikerjem Casillasom - nastreljal le prečko.

Enaka smola je v 2. polčasu doletela Raula, čigar strel v 61. minuti je končal v vratnici, ponovljen poskus pa je Lehmann z neverjetno parado ubranil. Na drugi strani je nekajkrat nevarno zapretil Henry. Real je v končnici pritisnil, a je domača obramba vzdržala. V podaljšku je zadnji poskus Julia Baptiste znova ustavil nemški vratar.

Sladko maščevanje Lyona
Lyon se je z obrestmi maščeval PSV-ju za lanski poraz v četrtfinalu. Po prodoru Florenta Maloude v kazenski prostor je mrežo Nizozemcev v 26. minuti načel Tiago. Možnosti gostov so se precej zmanjšale v 43. minuti, ko je še drugi rumeni karton upravičeno prejel kapetan Phillip Cocu. Številčno prednost domačih je Tiago izkoristil še pred odmorom, saj je v mrežo pospravil "odpadek" po predložku Juninha s prostega strela.

PSV v 2. delu z igralcem manj ni bil kos razigranim gostiteljem, za katere je tretji gol po sijajni akciji Tiaga in Freda dosegel Sylvain Wiltord. Piko na i je v zadnji minuti postavil Fred, ki se je najprej poigral z branilcem, nato pa poslal žogo v levi zgornji kot Gomesovih vrat. Edina nevšečnost za Lyon je drugi rumeni karton Juninha, ki bo tako moral izpustiti 1. četrtfinalno tekmo.

Bayern nadigran na San Siru
Tekmo na San Siru sta zaznamovala nezanesljiva Bayernova obramba in Filippo Inzaghi, ki je njena darila sprejemal z odprtimi rokami. Že v prvem polčasu sta moštvi prikazali dinamično igro, kronano s tremi zadetki. Tehtnico je na stran Milana v 8. minuti nagnil Inzaghi po podaji Serginha. Andrej Ševčenko je v 23. minuti zapravil enajstmetrovko, ki jo je priskrbel "Super Pippo".

A Milanov kapetan se je odkupil malo pozneje, ko je z glavo zadel po podaji Jaapa Stama. Nekaj upanja je Bavarcem vlil Valerien Ismael, a kaj, ko je naveza Serginho-Inzaghi nespretno posredovanje gostujoče obrambe izkoristila za 3:1. To je bil jubilejni 50. gol Inzaghija v evropskih klubskih pokalih. Zadnji žebelj v krsto Bayerna je po hitrem protinapadu zabil Kaka.

Milančani, šestkratni evropski prvaki, upajo, da bodo evropsko sezono nadaljevali tako kot vsakič, ko so izločili Bavarce. V prejšnjih treh dvobojih so namreč po zmagi nad Bayernom osvojili evropski naslov.

Benfica utišala Anfield Road
Liverpool je lovljenje zaostanka pred svojimi navijači začel podjetno. Že v 10. minuti je Peter Crouch zadel vratnico. Nato pa je Anfield z mojstrskim golom v 36. minuti šokiral Simao Sabrosa, ki je izkoristil slabo posredovanje Jamieja Carragherja. Slednji bi se malo pozneje skorajda odkupil za napako, vendar je njegov strel ustavila vratnica.

Trener "rdečih" Rafa Benitez je vse sile v drugem polčasu usmeril v napad in v igro ob Fernandu Morientesu in Crouchu poslal še tretjega napadalca Djibrila Cisseja. A vse zaman.

Liverpoolu, natančneje Robbieju Fowlerju, je v 83. minuti končno uspelo spraviti žogo v mrežo, vendar je sodnik gol razveljavil, ker je okroglo usnje po podaji iz kota že prečkalo avtlinijo. Vse upe "Redsov" je v 89. minuti s "škarjicami" pokopal Fabrizio Miccoli.

Liga prvakov, povratne tekme osmine finala:
ARSENAL
- R. Madrid 0:0 1:0
35.487 gledalcev

LYON - PSV 4:0 (2:0) 1:0
40.500;Tiago 26., 45., Wiltord 71., Fred 90.
RK: Cocu 43./PSV

MILAN - Bayern 4:1 (2:1) 1:1
60.000; Inzaghi 8., 48., Ševčenko 25., Kaka 59.; Ismael 35.

Liverpool - BENFICA 0:2 (0:1) 0:1
42.745; Simao 36., Miccoli 89.

Torek:
BARCELONA - Chelsea 1:1 (0:0) 2:1
Ronaldinho 78.; Lampard 90./11-m

VILLARREAL - Glasgow Rangers 1:1 (0:1) 2:2
Arruabarrena 49.; Lövenkrands 12.

JUVENTUS - Werder 2:1 (0:1) 2:3
Trezeguet 65., Emerson 88.; Micoud 13.

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.