Filippo Inzaghi bo spet joker s klopi. Foto: EPA
Filippo Inzaghi bo spet joker s klopi. Foto: EPA
Johann Vogel
Švicarju Johannu Voglu se obeta redka priložnost v prvi postavi. Foto: EPA
Oliver Kahn
Kapetan Bayerna je trdno prepričan o uspehu. Foto: EPA
Thierry Henry
Thierry Henry je udaril že na prvi tekmi. Foto: EPA
Peter Crouch
Peter Crouch: Telovadec ali nogometaš? Letos edini napadalec Redsov na seznamu strelcev. Foto: EPA
Juninho je eden najnevarnejših izvajalcev prostih strelov na svetu. Foto: EPA

Italijani so se iz Allianz Arene vrnili z ugodnim izidom 1:1, v državnem prvenstvu pa konec tedna zmagali petič zapored. V izjemni formi je 32-letni Filippo Inzaghi, ki je na zadnjih petih tekmah sedemkrat zatresel mrežo.

Pomembno je igrati z ustreznimi igralci v vsakem delu tekme. Pippo je tip igralca, ki ne rabi veliko časa, da se vklopi v tekmo," razmišlja trener Carlo Ancelotti. Kaznovanega Gennara Gattusa bo zamenjal Johann Vogel.

Nemci so v zadnjih treh krogih Bundeslige osvojili le štiri točke. Vratar Oliver Kahn, ki na prvi tekmi ni branil, je suveren: "Popolnoma sem prepričan v naše napredovanje!"
Statistika v prid Milana
V sedmih evropskih tekmah je Bayern edino tekmo dobil aprila 1990. Vse tekme na San Siru so se končale z zmago gostiteljev. Še bolj zastrašujoča je Milanova domača statistika v Ligi prvakov, saj je na zadnjih 12 tekmah zmagal kar 11-krat. Z remijem jo je odnesel le PSV letos v ligaškem delu. Rdeče-črni na 98. tekmi lovijo jubilejno 50. zmago v Ligi prvakov.

Bayern čaka res težka naloga, saj je na zadnjih 18 gostujočih tekmah v Ligi prvakov slavil le dvakrat. Ob napredovanju bi 20. zaigrali v četrtfinalu najelitnejšega klubskega tekmovanja. Več nastopov ima le Real Madrid (27).

Velikana rešujeta sezono
Drugi veliki derbi bo na Highburyju, kjer Arsenal gosti madridski Real. Oba tekmeca se mučita v svojih prvenstvih. Slabše kaže Arsenalu, ki se zaradi desetih porazov krčevito bojuje za četrto mesto, ki še vodi v kvalifikacije za Ligo prvakov.

Topničarji imajo pred povratno tekmo velik kapital (1:0), ki jim ga je zagotovil Thierry Henry. Ronaldo, ki konec tedna ni bil uvrščen v Realovo osemnajsterico, se vrača v moštvo. Še vedno ni znano, ali bo v začetni enajsterici dobil prednost pred Antoniom Cassanom.

Arsenal na zadnjih osmih tekmah v Ligi prvakov kar šestkrat ni prejel gola. Na drugi strani je Real na zadnjih štirih gostovanjih v Angliji trikrat zmagal, ob porazu proti Manchester Unitedu (4:3) pred tremi leti pa se je vseeno zanesljivo uvrstil v polfinale.

Redsi iščejo napad
Liverpool bo na domačem Anfieldu proti Benfici lovil zadetek zaostanka (0:1) s prve tekme na Luzu. Branilci naslova imajo ogromno težav z učinkovitostjo v napadu. Letos se je od napadalcev med strelce vpisal le Peter Crouch, ki je zadel v osmini finala FA-pokala proti Manchester Unitedu. "Čim prej moramo zadeti, s tem bomo odprli igro," razmišlja trener Redsov Rafael Benitez. Po poškodbi se vrača branilec Sami Hyypiä.

"Proti najboljšim klubom igramo najboljši nogomet," je optimističen Nizozemec na portugalski klopi Ronald Koeman. Liverpool je na zadnjih 12 domačih tekmah prejel le štiri zadetke. Na drugi strani Benfica na zadnjih 10 gostujočih tekmah ni zmagala niti enkrat.

Vse v znamenju Juninha
Francoski prvak Lyon je veliko dela na poti v četrtfinale opravil že na prvi tekmi, ko je v gosteh z 1:0 ugnal PSV. Takrat je tekmo s prostega strela odločil Juninho. 31-letni Brazilec je konec tedna proti Ajacciu zadel s 40 metrov in gol ocenil za enega najboljših v karieri. "Če bi imel sina, bi ga takoj kupil," s pohvalami ni skoparil predsednik Jean Michel Aulas.

Zaradi prehlada najbrž ne bo zaigral John Carew. Kaznovanega Sydneyja Gouvouja bo v konici napada zamenjal Sylvain Wiltord. Zaradi poškodb trener Gerard Houllier ne more računati na Jeremyja Berthoda, Anthonyja Reveillerja in Claudia Cacapo.

Gostujoči trener Guus Hiddink ima ogromno težav v obrambi. Poleg Andreja Ooijerja bo manjkal še Michael Lamey. Kljub poškodbi naj bi vseeno zaigral Michael Reiziger.

Liga prvakov, osmina finala, povratne tekme:

Sreda ob 20.45:
ARSENAL - REAL MADRID (prenos TVS) 1:0
LYON - PSV 1:0
MILAN - BAYERN 1:1
LIVERPOOL - BENFICA 0:1
Torek:
BARCELONA
- Chelsea 1:1 (0:0) 2:1
Ronaldinho 78.; Lampard 90./11-m

VILLARREAL - Glasgow Rangers 1:1 (0:1) 2:2
Arruabarrena 49.; Lövenkrands 12.

JUVENTUS - Werder 2:1 (0:1) 2:3
Trezeguet 65., Emerson 88.; Micoud 13.

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.