Dane Jošt je bil do letošnjega februarja generalni sekretar NZS-ja, to funkcijo je opravljal kar 16 let. Foto: MMC RTV SLO
Dane Jošt je bil do letošnjega februarja generalni sekretar NZS-ja, to funkcijo je opravljal kar 16 let. Foto: MMC RTV SLO

Hkrati je Okrožno sodišče v Ljubljani zavrglo ovadbo proti zdaj že nekdanjemu generalnemu sekretarju NZS-ja Danetu Joštu, ki jo je vložil Sindikat profesionalnih nogometašev Slovenije. SPINS je Jošta ovadil, ker naj bi kršil sindikalne pravice reprezentantov Slovenije, katerim naj bi onemogočal stik s predstavniki sindikata.

Reprezentanti niso zaposleni NZS-ja
Okrožno državno tožilstvo je v obrazložitvi sklepa o zavrženju navedlo, da odnos med člani nogometne reprezentance Slovenije in NZS-jem nima značilnosti delovnega razmerja po zakonu o delovnih razmerjih, saj imajo igralci delovno razmerje sklenjeno s svojimi klubi, s katerimi imajo tudi pogodbe. Za reprezentanco igrajo le na podlagi vabila, ki ga izreče NZS.

Spodleteli tožbi Pomurcev
Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota
je v prvi tožbi trdila, da je bil novi statut decembra 2009 sprejet nezakonito, ker sta glasovali dve strokovni organizaciji (sodnikov in trenerjev), ki naj ne bi bili pravni osebi, temveč le strokovni službi krovne zveze. V drugi tožbi je pomurska zveza oporekala predsedniku Ivanu Simiču, da je na mesto podpredsednika NZS-ja določil Rudija Turka (predsednik MNZ Maribro).