Brazilci v predtekmovanju še zdaleč niso blesteli, vendar njihova uvrstitev v četrtfinale ni bila vprašljiva. Foto: Reuters
Brazilci v predtekmovanju še zdaleč niso blesteli, vendar njihova uvrstitev v četrtfinale ni bila vprašljiva. Foto: Reuters
Ekvadorci so v zaključku dvakrat zahtevali enajstmetrovko, vendar jih sodnik ni uslišal. Foto: Reuters

Napadalec Real Madrida je svoj in brazilski četrti gol na Copi America v Venezueli dosegel v 56. minuti iz enajstmetrovke, potem ko je teatralno padel v kazenskem prostoru. Argentnski sodnik je Robinhu najprej ukazal naj vstane, nato pa je pokazal na belo točko.

Ni kreativnosti v zvezni vrsti
Cariocam igra spet ni stekla. Predvsem je šepala igra v zvezni vrsti, kjer se še kako pozna odsotnost Kakaja in Ronaldinha. Za dodatno zmedo je poskrbel še selektor Dunga, ki je vlogo ofenzivnega vezista zaupal Juliu Baptisti, vendar ga je v sredino postavil zraven treh štoperjev - Gilberta Silve, Josua in Mineira. "Težko nam je, saj se vsako moštvo proti nam zapre," je jadikoval Dunga.

Znani vsi četrtfinalisti
Mehika in Čile sta se pričakovano razšla z izidom 0:0. To je pomenilo prvo mesto za Mehiko v skupini B in uvrstitev med osem za Čile. Tako so že pred zadnjim krogom v skupini C, kjer se bosta v neposrednem dvoboju za vrh lestvice pomerila Argentina in Paragvaj, znani vsi četrtfinalisti.

Brazilci spet s Čilom, Venezuela z Urugvajem
Brazilija se bo v četrtfinalu še enkrat pomerila s Čilom kot najboljšo tretjeuvrščeno ekipo na turnirju. V predtekmovanju so Brazilci slavili s 3:0. Venezuela bo igrala z Urugvajem, kar bo prav tako ponovitev obračuna iz predtekmovanja (0:0). Zmagovalec srečanja med Argentino in Paragvajem se bo pomeril s Perujem, poraženec pa z Mehiko.

Skupina B:
MEHIKA - ČILE 0:0
BRAZILIJA - EKVADOR 1:0 (0:0)
Robinho 56./11-m


Lestvica:                            
MEHIKA *          3  2 1 0  4:1  7   
BRAZILIJA *       3  2 0 1  4:2  6   
ČILE *            3  1 1 1  3:5  4   
EKVADOR           3  0 0 2  3:6  0   
           * - v četrtfinalu         

R. K.