Juan Pablo Sorin se je že predstavil v novem dresu. Foto: EPA
Juan Pablo Sorin se je že predstavil v novem dresu. Foto: EPA

Nemci so za 30-letnega branilca odšteli 3 milijone evrov. Na sezono bo prejel 2,5 milijona evrov. Trener Thomas Doll je po remiju v Osasuni in uvrstitvi v Ligo prvakov napovedal, da bodo pripeljali novo okrepitev. Za Villarreal je Sorin v 56 tekmah dosegel 8 zadetkov v španski ligi. V argentinski izbrani vrsti je debitiral že leta 1995. Na 75 tekmah je zabil 11 golov.

Sorin je branil barve mnogih znanih klubov. Igral je že za Juventus, River Plate, Cruzeiro, Lazio, Barcelono, Paris SG in v zadnjih dveh letih za Villarreal.

V Hamburg so že pred njim prišli Nizozemec Jan Mathijsen, Belgijec Vincent Kompany in Perujec Jose Paolo Guerrero. Na prvih letošnjih tekmah se je zelo poznala odsotnost Khalida Boulahrouza (za 13 milijonov evrov je odšel v Chelsea) in Daniela van Buytena (za 10 milijonov evrov je prestopil k Bayernu).

Hamburger SV je v Bundesligi v prvih treh krogih zbral le tri točke in je v spodnjem delu lestvice. V Ligi prvakov jih čaka težka naloga, že 13. septembra na AOL Areni gostuje lanski finalist Arsenal.