Luis Suarez je poskrbel za enega najodmevnejših dogodkov letošnjega svetovnega prvenstva. Foto: Reuters
Luis Suarez je poskrbel za enega najodmevnejših dogodkov letošnjega svetovnega prvenstva. Foto: Reuters

Urugvajec Luis Suarez, ki ga je doletela štirimesečna prepoved vseh nogometnih dejavnosti in prepoved igranja na devetih reprezentančnih tekmah, ker je na tekmi proti Italiji prejšnji teden ugriznil branilca Giorgia Chiellinija, se je za incident opravičil.

"Opravičujem se Giorgiu Chielliniju in vsej nogometni družini," je Suarez zapisal na Twitterju in dodal: "Obljubljam, da ne bo več takšnega incidenta." Suarez je bil pred tem že dvakrat kaznovan zaradi grizenja tekmecev.

"Globoko obžalujem to dejanje. Resnica je ta, da je moj kolega Giorgio Chiellini utrpel fizične posledice ugriza, ki se je zgodil v trku z mano. Po nekaj dneh doma, v krogu družine, sem se pomiril in se realno ozrl na to, kar se je zgodilo na tekmi med Italijo in Urugvajem 24. junija 2014," je še zapisal Suarez.

Na opravičilo se je že odzval tudi Chiellini, ki je poudaril, da je vse skupaj že pozabljeno. Še več, Chiellini upa, da bodo Suarezu znižali kazen.

Tekma Hrvaška - Kamerun prirejena?
Edina zmaga hrvaške izbrane vrste na svetovnem nogometnem prvenstvu v Braziliji je postavljena pod velik vprašaj. Nemški tednik Der Spiegel, sklicujoč se na trditve Singapurca Wilsona Raja Perumala, trdi, da je bil izid - 4:0 za Hrvate - prirejen.

Večkrat za športne goljufije obsojeni Perumal je namreč pred začetkom omenjene tekme na svojem Facebook profilu natančno napovedal, da se bo tekma končala z zmago Hrvaške s 4:0 ter da bo v prvem polčasu Kamerun ostal z igralcem manj, kar se je po prekršku Alexa Songa v 40. minuti za rdeči karton nad Mariom Mandžukićem tudi zares zgodilo. "Kamerun ima v svoji reprezentanci sedem gnilih jabolk, ki so priredila izid vseh treh tekem Kameruna v skupini A," je nemškim časnikarjem razkril Perumal, ki je bil zaradi nameščanja tekem obsojen v Singapurju, na Finskem in Madžarskem.