Kostaričani navdušujejo v Braziliji. Foto: Reuters
Kostaričani navdušujejo v Braziliji. Foto: Reuters

"Težave imamo tako hitro organizirati hitro produkcijo majic, kajti Kostarika je prišla do zgodovinskega uspeha in zdaj številni želijo njen dres. Nimamo takih kapacitet kot največje znamke Adidas, Nike ali Puma," so dejali pri italijanskem proizvajalcu.
Mustafi in de Jong izgubljena
Nemški branilec Shkodran Mustafi se je poškodoval v 70. minuti osmine finala z Alžirijo (2:0) v Porto Alegreju. Mustafi ima poškodovano desno stegensko mišico, po ocenah zdravnikov pa bo za okrevanje potreboval dva do tri tedne. Jasno je tudi, da je svetovno prvenstvo že končano za nizozemskega vezista Nigela de Jonga, ki bo zaradi poškodbe počival dva do tri tedne.

Na prvih šestih tekmah so z manjšimi in predvsem večjimi težavami na koncu slavili zmagovalci predtekomalnih skupin in tudi tokrat. Tudi Argentina je upravičila vlogo favorita, čeprav je dolgo potrebovala, da je strla Švico. Odločilni zadetek za 1:0 je po lepi podaji Lionela Messija dosegel Angel di Maria.

Torek je dan za novo kolumno Juana Vasleta: Brez vojske, a z nogometnimi bojevniki. Ne spreglejte odmevo na ponedeljkovi razburljivi tekmi med Evropo in Afriko. In seveda ne pozabite oddati napovedi za Nostradamusa!