Brazilci so utrpeli enega najhujših porazov v svoji zgodovini. Foto: Reuters
Brazilci so utrpeli enega najhujših porazov v svoji zgodovini. Foto: Reuters

Šlo je tekmo reprezentanc, ki imata na svetovnih prvenstvih daleč največ nastopov in sta na tem turnirju obe presegli številko 100. Kljub temu sta se na najpomembnejšem nogometnem turnirju do tokratnega polfinala pomerili enkrat samkrat: leta 2002, ko je finale z 2:0 dobila Brazilija.

Izzovite prijatelje z MMC-brcem!
Za popestritev nogometnega portala smo pripravili tudi preprosto, a sila zabavno igrico, s katero si boste krajšali čas v pričakovanju večernih tekem. Igrico preizkusite tukaj.

V tem stoletju se je Nemčija še vedno uvrstila v polfinale, a ji ni uspelo osvojiti najbolj dragocene lovorike (drugo mesto leta 2002, tretje mesto v letih 2006 in 2010). Elf je zdaj odločen, da ima dovolj drugih in tretjih mest, čas je za naslov. Tega bodo zdaj lovili 13. julija na sloviti Maracani v Riu de Janeiru - kljub temu, da jih je duhovnih vudu magije pred obračunom z Brazilci uročil.

Shearer: Bojim se, da se Brazilski nogometaši ne bodo pobrali
7:1 je izid, ki odmeva v športnih krogih, oglasili so se številni nogometni poznavalci, zdajšnji in bivši igralci, med katerimi je tudi nekdanji sloviti angleški napadalec Alan Shearer. "Bojim se, da se brazilski nogometaši po tem ne bodo pobrali. Kot kaže jim je Luis Felipe Scolari dejal, da bo vso odgovornost prevzel nase," je dejal Shearer in priznal, da so bili Nemci tokrat razred zase. "Nemci so dokazali iz kakšnega testa so. V drugem polčasu so, potem ko so še naprej napadali in želeli še več zadetkov, pokazali, kako neusmiljeni so!"

Kako se bo končalo? Dogajanje bomo podrobno spremljali na RTV Slovenija. Številne novice boste lahko spremljali po radiu in televiziji, napetost pa bomo stopnjevali tudi na MMC-ju, kjer bomo novice in številke drobili s pomočjo aplikacije "čečkač".