Angleški navijači na svetovnem prvenstvu. Foto: EPA
Angleški navijači na svetovnem prvenstvu. Foto: EPA

Deset angleških navijačev je pomoč poiskalo v bolnišnici. Očividci so dejali, da je brazilska tolpa proti Angležem zmetala nekaj eksplozivnih predmetov. Kako hudo so angleški navijači poškodovani, še ni znano. Policija je aretirala 15 osumljencev, ki naj bi prisostvovali incidentu. Vseh 15 je bilo oblečenih v črno, pri sebi pa so še vedno imeli eksplozivne predmete. Huligani so poškodovali tudi lokalne trgovine in avtobus, ko so poskušali pobegniti pred policijo.

Že v sredo so varnostne službe imele težave z navijači, ko so Čilenci vdrli v medijsko središče na Maracani, kjer je bila tekma med Čilom in Španijo.

Prvo zmago dneva dosegla Kolumbija
Osmi dan prvenstva sta poleg derbija dneva med Urugvajem in Anglijo (2:1) na sporedu še dve tekmi v skupini C. V Brasilii je Kolumbija z 2:1 ugnala Slonokoščeno obalo, v Natalu pa sta se Japonska in Grčija razšli brez zadetkov.

Ogledali si boste lahko vse tekme
V ponedeljek se na svetovnem prvenstvu začnejo dvoboji zadnjega kroga po skupinah, kar pomeni, da se bodo tekme prekrivale. Ob 18. uri bomo na TV SLO 2 prenašali obračun Nizozemske in Čila (Stare), srečanje Španija - Avstralija (Jakopič), ki bo potekalo sočasno, pa si boste lahko ogledali na MMC TV. Ob 22. uri se bo začelo razpletati tudi v skupini A. Na TV SLO 2 bo tekma Mehika - Hrvaška (Potočnik), na MMC TV pa Brazilija - Kamerun (Stare).

Spremljajte dnevno dogajanje iz Brazilije in v svetu nogometa v spodnji aplikaciji "čečkač" (ScribbleLive).