Vicente del Bosque pričakuje ne preveč gostoljuben sprejem Brazilcev. Foto: EPA
Vicente del Bosque pričakuje ne preveč gostoljuben sprejem Brazilcev. Foto: EPA
Fred
Fred je odločil prijateljsko tekmo proti Srbiji (1:0). Foto: EPA

"Res je, da so na Pokalu konfederacij sodniki piskali za nas," je v intervjuju za špansko Marco dejal selektor Španije, ki je dodal, da so bili Brazilci do njih pred letom dni zelo gostoljubni. Toda zdaj imajo Španci v ekipi v Braziliji rojenega napadalca Diega Costo. Vzdušje na stadionih in ob njih bo tudi zaradi tega manj gostoljubno.

Špance tako čaka vse prej kot lahko delo, če želijo ubraniti naslov iz Južne Afrike. "Ni nemogoče, toda normalno bi bilo, če ne bi osvojili naslova. Poznamo potencial vseh tekmecev, svet se ne vrti le okrog nas. Toda naš cilj in sanje so, da zmagamo, v to verjamemo," je dejal del Bosque in dodal, da se njegovi igralci lahko prilagajajo na igro tekmeca: "Nimamo magične formule, imamo le idejo, na katero se zanašajo igralci. Moramo delati, biti agresivni, se boriti za žogo, pritiskati."

63-letnik je ob tem še dodal, da ne verjame, da je Španija favorit mundiala. "Svetovno prvenstvo je preveliko za takšne oznake. Brazilija bo igrala doma, ima izjemno ekipo, toda bodo pod pritiskom, veliko večjim kot na Pokalu konfederacij," meni del Bosque.

Fred: Nismo 100-odstotni, vendar imamo še dovolj časa
Brazilski nogometni reprezentant Fred je tri dni pred začetkom svetovnega prvenstva spregovoril o pripravljenosti ekipe. Napadalec meni, da Brazilci niso 100-odstotni, vendar imajo do začetka SP-ja, na prvi tekmi jih čaka obračun s Hrvaško, še dovolj časa.

"Ne moremo prevarati ljudi in jim reči, da smo pripravljeni 100-odstotno. Igralci so bili po tekmah s Panamo in Srbijo utrujeni zaradi napornih treningov. Zaradi tega je bilo veliko napak, toda imamo čas, da nekatere stvari popravimo. Dobro se moramo pripraviti, vsi smo polni samozavesti," je razložil Fred.

Willian naj bi zamenjal Oscarja
Prav zaradi nič kaj navdušujočih predstav na omenjenih pripravljalnih tekmah pa naj bi mesto v prvi enajsterici izgubil Oscar, namesto vezista Chelseaja bi njegovo mesto zasedel Willian, prav tako član Chelseaja. Brazilski mediji pišejo, da naj bi Willian tekmo proti Hrvatom začel v prvi postavi, poleg njega pa naj bi uvodno tekmo začeli še Julio Cesar, Daniel Alves, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo, Luiz Gustavo, Paulinho, Hulk, Neymar in Fred.

Več kot 2.000 argentinskim huliganom prepovedan vstop v Brazilijo
Vodja brazilskega Interpola Luiz Eduardo Navajas je potrdil, da več kot 2.000 argentinskim huliganom ne bodo dovolili vstopa v Brazilijo, ki bo v prihodnjih dneh gostila svetovno nogometno prvenstvo. Barra bravas, kot se imenujejo argentinski huligani, imajo tudi v domovini prepovedan vstop na stadione.

"Argentinske oblasti so nam posredovale informacije, te navijače smo prepoznali in jim bomo prepovedali vstop. Če jim kako uspe priti v Brazilijo in jih bomo našli, potem jih bomo izgnali," je povedal Navajas in dodal, da ga evropski huligani ne skrbijo.

"Prepovedano jim je zapustiti državo. Potne liste so jim zaplenili in ne morejo v Brazilijo. Sodelujemo z Anglijo, Belgijo in Nemčijo," sporoča Navajas. V Brazilijo ne smejo vstopiti tudi ljudje, ki so bili obtoženi spolnih zločinov, še opozarjajo brazilske oblasti.

Mehičani na trening kar s taksiji
Mehiška nogometna reprezentanca je pred odhodom na trening doživela neljub dogodek, saj se je pokvaril avtobus, ki bi jo moral pripeljati v center za trening. Vendar so se Mehičani hitro znašli in najeli taksije, ob tem pa niso bil nič kaj slabe volje. Dogodek so izkoristili za zabavo, fotografiranje v taksijih in zapise na družbenih omrežjih.

Avtobus se je pokvaril pred hotelom, celotna mehiška ekipa pa je nemudoma poklicala taksije, ki so jih prepeljali v štiri kilometre oddaljen center za trening O Rei Pele.

Posebej se je ob tem zabaval branilec in kapetan ekipe Rafael Marquez, ki je na Twitterju objavil fotografijo sebe in soigralcev, ki se nagneteni v taksiju, ob tem pa zapisal: "Pomanjšali so naš avtobus." Kljub temu so Mehičani vadili po dogovorjenem času. Prvo tekmo bodo igrali v petek proti Kamerunu.