James Rodriguez je novi zvezdnik svetovnega nogometa. Na tem prvenstvu je potrkal na vrata največjih. Messi, Ronaldo, Robben: mu boste odprli? Foto: EPA
James Rodriguez je novi zvezdnik svetovnega nogometa. Na tem prvenstvu je potrkal na vrata največjih. Messi, Ronaldo, Robben: mu boste odprli? Foto: EPA
Rodriguez potrdil kolumbijsko zmago

Komaj 22-letni novi zvezdnik svetovnega nogometa je v 45 minutah drugega dela po vstopu v igro z eno najboljših individualnih predstav na prvenstvu proti Japonski (4:1) preobrnil potek tekme, piko na i pa postavil z izjemnim zadetkom v zaključku tekme, ki se ga ne bi sramoval niti veliki Lionel Messi. Smer je nakazal v desno, v levo, nato pa elegantno spodkopal žogo prek vratarja Kavašime za 4:1. Z novo ekshibicijsko predstavo je kofetarjem prinesel rekorden prvi del na SP-jih - še nikoli doslej namreč na enem prvenstvu niso zmagali trikrat. Že pred zadnjo tekmo so bili uvrščeni v osmino finala, prvič po 24 letih.

Nesebično podaja Martinezu
Zvezdnik Monaca z neprekosljivo levico je bil že pred zadnjim zadetkom korak pred nasprotniki in dva zadetka je pripravil tudi Jacksonu Martinezu. Na igrišču je bil le deset minut, ko je sprejel žogo od Santiaga Ariasa in kljub štirim nasprotnikovim branilcem v bližini nesebično pripravil akcijo za prvi Martinezov gol.

Najboljši kolumbijski strelec na SP-jih
Rodriguez je pri komaj 22 letih s svojim tretjim zadetkom v Braziliji postal najboljši kolumbijski strelec na SP-jih v zgodovini. Verjetno bo svoj izkupiček še povečal, naslednja tarča v osmini finala so Urugvajci.

Kolumbijsko moštvo ob bok Braziliji in Nizozemski
Monacov as je na čelu izjemnega kolumbijskega moštva, ki tako neusmiljeno in samozavestno prebija nasprotnikove obrambe, da ni več le eno od tihih favoritov prvenstva, ampak ga lahko glede na prikazano mirno postavimo ob bok Braziliji, Nizozemski in drugim velikanom. Ko lahko tekmo začneš brez osmerice igralcev glede na predhodni obračun in kljub temu prepričljivo zmagaš, je sporočilo jasno.

45 milijonov evrov - drobiž
Monaco je za Rodrigueza plačal 45 milijonov evrov, dobili so ga poceni. Ob izrednih tehničnih sposobnostih in pregledu nad igro ga je užitek gledati. Kolumbijski selektor Pekerman: "Je odličen. Razvil se je, dozorel, prevzema odgovornost. Je med najboljšimi igralci na prvenstvu." Kaj bi šele bilo, če bi Rodriguez ob sebi imel še klubskega soigralca Radamela Falcaa, ki zaradi poškodbe kolenskih vezi reprezentančne soigralce spremlja le s tribun.

Rodriguez potrdil kolumbijsko zmago