Lionel Messi in Angel di Maria sta poskrbela za edini gol na tekmi. Foto: Reuters
Lionel Messi in Angel di Maria sta poskrbela za edini gol na tekmi. Foto: Reuters
Di Maria po podaji Messija zadel v 118. minuti

"Minute so kar minevale, mi pa si nikakor nismo želeli, da bi o zmagovalcu odločale enajstmetrovke," je tekmo podoživljal napadalec Barcelone, ki je v 118. minuti zrežiral edini gol na tekmi. Po hitrem prodoru je našel osamljenega Angela Di Mario, ki je takoj udaril in gavče popeljal med osem najboljših.

Messi: Angel nas je odrešil
"Priznam, trpeli smo. Na koncu tekme nam je le uspela odlična akcija in Angel nas je odrešil," je še dodal Messi. Strelec edinega zadetka pa ni želel prevzeti zaslug za zmago: "Ne, ne. Vsi smo junaki, vseh 23 igralcev ter tehnično osebje. Dali smo svoja življenja, dali smo svoje duše."

Hitzfeld: Zdaj me čaka mirno življenje
Poraz Švice pomeni tudi konec izjemne kariere Ottmarja Hitzfelda. 65-letni Nemec je namreč napovedal, da bo svetovno prvenstvo v Braziliji njegovo zadnje dejanje v vrhunskem nogometu. "Zdaj me čaka mirno življenje, predvsem bistveno manj stresno. Ponosen sem na svojo kariero, na svoje dosežke. Lahko sem ponosen, da sem imel priložnost trenirati nekaj izjemnih klubov," je povedal po zadnji tekmi.

Osvojil 25 lovorik
V 31 letih trenerskega posla je osvojil kar 25 lovorik. Državni prvak je bil z Grasshopperjem, Borussio Dortmundom in Bayernom. Z obema nemškima velikanoma je osvojil tudi Ligo prvakov. Trenersko kariero je začel v Aarau, s katerim je osvojil švicarski pokal.

Di Maria po podaji Messija zadel v 118. minuti