Neymar je hitro padal, a tudi hitro vstal. Foto: Reuters
Neymar je hitro padal, a tudi hitro vstal. Foto: Reuters
Vse reprezentance v tabeli World Street Journala. Foto: Twitter

Raziskave so se lotili pri Wall Street Journalu, pri katerem so podrobno analizirali prvih 32 tekem svetovnega prvenstva. Na tleh sta končala 302 nogometaša, zaradi katerih je moral sodnik prekiniti igro. Skupaj so prekinitve trajale 132 minut. Od 302 jih je moralo devet zaradi poškodbe predčasno pod prho, kar je komisiji ameriškega časnika skrčilo delo na 293 primerov, ki so "pojedli" 118 minut in 21 sekund igralnega časa.

Za merilo pri računanju valjanja zaradi poškodbe so vzeli čas od sodnikovega žvižga do trenutka, ko je nogometaš vstal. Če so igralca odnesli z igrišča, so računali čas, ko je prestopil črto, označuje avt. Izločili so vse primere, ko je bila poškodba očitna.

Analiza je seveda pokazala, da so veliko več časa pri zvijanju na igrišču porabile ekipe, ki so zmagovale. Pri ekipah, ki so izgubljale, so našteli 40 "poškodb" in 12,5 minute prekinitev, pri moštvih v vodstvu pa 103 "poškodbe" in skoraj štirikrat več minut prekinitev.

Največ primerov "poškodbe" - Brazilija: na dveh tekmah kar 17. Neymar je utrpel pet "poškodb". Po vsaki je bil na nogah v 15 sekundah.

Največ časa na tleh - Honudras: 7,40 minute. Več kot pet minut od tega časa je bilo v prvem polčasu tekme proti Franciji, ko je bil izid še 0:0.

Najmanj primerov "poškodbe" in časa na tleh - Bosna in Hercegovina: Bosanci so imeli na dveh tekmah le dve "poškodbi" in 24 sekund zvijanja na tleh.

Največ "poškodb" na eni tekmi - Čile: 11, ko je branil vodstvo proti Španiji.

Uporaba nosil: Z igrišča so odnesli devet nogometašev, pet jih je prišlo nazaj v manj kot 90 sekundah.