Trenutek odločitve na zadnjem svetovnem prvenstvu, ko je Andres Iniesta v podaljšku zadel za zmago Španije nad Nizozemsko. Foto: EPA
Trenutek odločitve na zadnjem svetovnem prvenstvu, ko je Andres Iniesta v podaljšku zadel za zmago Španije nad Nizozemsko. Foto: EPA

nitev naslova dobil 720.000 evrov.

Španska nogometna zveza bi seveda v tem primeru na široko odvezala mošnjiček, saj bi bila obljubljena nagrada za ponovni naslov svetovnih prvakov v nogometu za kar 20 odstotkov oziroma 120.000 evrov po igralcu višja od nagrade, ki so jo dobili po SP-ju v Južni Afriki. Uvrstitev v osmino finala bi vsakemu izmed španskih reprezentantov, ki bodo nastopili na prvenstvu v Braziliji, prinesla 72.000 evrov, za polfinale bi dobili 180.000 evrov, za uvrstitev v finale pa 360.000 evrov.

Španskim igralcem se ob morebitnem velikem uspehu nasmihajo največje nagrade. Brazilija bi vsakemu izmed članov izbrane vrste ob osvojenem naslovu izplačala nagrado v znesku 330.000 evrov, nemška nogometna zveza pa bi izplačala premijo v vrednosti 300.000 evrov.

Nagrade bo izplačala tudi mednarodna nogometna zveza Fifa. Svetovni prvaki bodo na račun dobili 27 milijonov evrov, podprvaki 18 milijonov evrov, tretjeuvrščeno moštvo 16 milijonov evrov, četrtouvrščeno pa 14,7 milijona evrov.

Lepe denarne nagrade udeležencem prvenstva prinaša tudi uvrstitev v vsakega izmed naslednjih krogov. Vsaka reprezentanca, ki bo udeleženka osmine finala, bo prejela 6,6 milijona evrov, četrtfinaliste pa čaka premija v znesku deset milijonov evrov.