Ko je Luiz Felipe Scolari še drugič prevzel vodenje brazilske reprezentace, se je odločil, da gradnjo ekipe povsem podredi Neymarju. Zdaj bo moral poiskati druge rešitve. Foto: Reuters
Ko je Luiz Felipe Scolari še drugič prevzel vodenje brazilske reprezentace, se je odločil, da gradnjo ekipe povsem podredi Neymarju. Zdaj bo moral poiskati druge rešitve. Foto: Reuters
Prekršek Zunige nad Neymarjem
Analiza drugega polčasa tekme Brazilija - Kolumbija

Zvezdnik Barcelone se je poškodoval ob koncu četrtfinalne tekme med Brazilijo in Kolumbijo (2:1). 22-letnik bo zadnji tekmi lahko opazoval le s tribun. Celo Brazilijo (ki je z dobrimi 200 milijoni ljudi peta najbolj naseljena država na svetu) skrbi: kdo bo zdaj zabijal gole? Neymarjevega partnerja v napadu Freda se je že oprijela oznaka, da je "najslabša devetka v zgodovini brazilske reprezentance", rezervist Jo v nekaj minutah ni pokazal skoraj ničesar.

Fred in Jo skupaj v napadu?
Scolari ima tako precej tesno zvezane roke. Proti Nemčiji se bo po kazni v ekipo vrnil Luiz Gustavo, kar pomeni, da bi brazilski selektor lahko še bolj proti nasprotnim vratom potisnil Fernandinha. Naslednja možnost je, da bi prvič skupaj v napadu zaigrala Fred in Jo. V tem primeru bi Hulk in Oscar lahko zaigrala bolj v svoji klasični vlogi vezista, v kateri skrbita za gradnjo igre.

Priložnost za napadalno usmerjenega vezista?
Nekateri strokovnjaki pa so prepričani, da se bo Big Phil odločil, da bo namesto dveh napadalcev raje igral z enim, v igro pa naj bi poslal še enega bolj napadalno usmerjenega vezista. V tem primeru se ponujata Bernard in Willian.

Torres: Willian lahko nadomesti Neymarja
Carlos Alberto Torres
, brazilski kapetan svetovnih prvakov iz 1970, je prepričan: "Mislim, da bo to Willian. Je izjemno nadarjen, njegova igra je brez dvoma primerna za to ekipo. V tem trenutku ne vidim nikogar, ki bi Neymarja lahko tako dobro zamenjal, kot to lahko stori Willian."

Oscar: Še vedno si zaslužimo spoštovanje
Brazilija je bila vedno znana kot reprezentanca, ki igra po navdihu posameznikov. Letošnja 23-erica je - prav z izjemo Neymarja - bolj zgrajena kot garaška ekipa, ne pa ekipa kreativcev. Brez Neymarja bo zdaj še večji poudarek na kolektivu. "Nemci dobro vedo, da pri nas ni nevaren le Neymar, imamo kolektivno ekipo. Poškodba Neymarja je za nas velika izguba, a še vedno si zaslužimo spoštovanje," verjame Oscar.

Silva: Naslov bomo osvojili za Neymarja
Spet drugi v poškodbi Neymarja vidijo veliko motivacijo. Kapetan Thiago Silva, ki proti Nemčiji ne bo igral zaradi dveh rumenih kartonov, tako razmišlja: "V takšnih trenutkih je treba pokazati moč. Ne slepimo se, Neymar veliko pomeni za našo reprezentanco, a ta dogodek lahko pomeni za nas malo revolucijo. Zdaj bomo skušali osvojiti naslov za Neymarja. To nas lahko še bolj poveže in dvigne."

Prekršek Zunige nad Neymarjem
Analiza drugega polčasa tekme Brazilija - Kolumbija