Foto:
Foto:

slov najboljšega na zemeljski obli. Nekaj tega vzdušja pa bo deležna tudi Slovenija. To se bo zgodilo zahvaljujoč dvema spektakloma.

Od Ljubljane do Maribora
Prihaja Renault Sport Ulični nogomet, ki prinaša sedem vrhunskih dogodkov. Med 13. 6. in 13. 7. bo po šestih mestih potekalo tekmovanje v kletki za vse nogometne virtuoze in tiste, ki so na poti, da to postanejo, za zaključek pa še pika na i s turnirjem uličnega nogometa v Mariboru prav na dan finala v Braziliji (13. 7.).

Tekmovanje v kletki
Organizator bo za vsak turnir povabil k sodelovanju po 16 nogometnih virtuozov. Poudarek bo na improvizaciji, ustvarjalnosti in tehniki, kot tudi nadzoru nad žogo na majhnem prostoru. Igralo se bo z manjšo neodbojno žogo v Kletki 1 na 1, kjer se štejejo zadeti goli, obračun pa traja sedem minut. Zmagovalci se neposredno uvrstijo na finalni turnir v Maribor na trg Leona Štuklja, kjer se bo vseh 10 zmagovalcev pomerilo med seboj. Poleg njih se bodo v tej atraktivni nogometni igri lahko pomerili tudi obiskovalci, ki bodo lahko pokazali svoje nogometno znanje.

Tekmovanje v Kletki 1 na 1 se bo odvijalo v vseh mestih, kjer se igra Prva liga in bo trajalo skozi celotno svetovno prvenstvo od 12. 6. do 13. 7. 2014.

- 13. 6. Ljubljana (Novi trg – hiša športa)
- 20. 6. Kranj (Slovenski trg)
- 25. 6. Novo mesto (Loka)
- 28. 6. Koper (Ukmarjev trg)
- 4. 7. Celje (Krekov trg)
- 12. 7. Maribor (Trg Leona Štuklja)
- FINALE 13. 7. Maribor - Trg Leona Štuklja

Tisočaka za prvaka
V nedeljo, 13. 7., pa bodo v Mariboru organizirali turnir v strogem mestnem središču in ga spremenili v čudovito nogometno prizorišče, kjer bodo svoje znanje pokazali člani profesionalci, člani rekreativci, mladinci (U18), pionirji (U15) ter ženske. Ekipa za Renault Sport Ulični nogomet je sestavljena iz petih igralcev oz. igralk (trije igrajo, dve menjavi). Igra se na odboj v postavi 3 na 3 brez klasičnega vratarja dvakrat po osem minut. Igrišče meri 10 x 15 metrov, goli pa 1,5 x 0,5 metra. Zmaga ekipa, ki doseže več zadetkov.

Cime kaznovan, danes navijač Argentine
Ambasador dogodka je Sebastijan Cimerotič. "To je zelo zanimiv projekt, ki bo navdušil nogometne privržence. Cel svet bo z mislimi v Braziliji. Zato je taka nogometna zabava z uličnim nogometom in kletko idealna," je o projektu povedal nekdanji slovenski reprezentant, ki še danes uživa v igri ena na ena in preigravanjih. Njegovi trenerji ga včasih niso najbolje razumeli, zaradi "driblingov" je bil tudi kaznovan.

"Nekaj trenerjev mi je dovolilo, nekateri pa so rekli, da naj po prvem preigravanju žogo podam proč. A ko enkrat začneš, potem ne moreš kar končati! Hvala bogu so se morali sprijazniti s tem. Sem pa bil zaradi preigravanja tudi finančno kaznovan. A vedno sem rad igral za publiko," se popularni Cime rad spomni svojih vragolij z žogo.

Že danes pa se Sebastijan veseli svetovnega prvenstva, kjer bo stiskal pesti za Argentino. "Argentina je moj favorit zaradi Lionela Messija. On piše zgodovino. Letos ima idealno priložnost, da pokaže, da je večji igralec kot Maradona," pojasnjuje Cimerotič, ki bo ob odprtju prvenstva tudi gost/urednik na spletni strani MMC-ja.