Carlo Ancelotti se je pred letošnjo sezono v Madrid vrnil po šestih letih. Foto: Reuters
Carlo Ancelotti se je pred letošnjo sezono v Madrid vrnil po šestih letih. Foto: Reuters

"Cristiano Ronaldo je legenda Reala in ima vso mojo ljubezen in spoštovanje. Nisem pa nikoli razmišljal, da bi z njim podpisali novo pogodbo. Gledamo naprej. #HalaMadrid," je zapisal.

V zadnjih dneh so se pojavile govorice, da bi 36-letni Portugalec, ki ga z Juventusom veže pogodba do konca prihodnje sezone, lahko zapustil Torino. Povezovali so ga z Realom, PSG-jem in Manchester Cityjem.

Da je po treh letih mogoča vrnitev v Madrid, so v noči na torek poročali dobro obveščeni ustvarjalci španske nogometne oddaje El Chiringuito. Za to naj bi si že več tednov prizadeval sam Ancelotti, a je italijanski trener popoldne vse skupaj zanikal.

Ronaldo je za Real igral med letoma 2009 in 2018 ter z njim med drugim osvojil štiri Lige prvakov, prvo v sezoni 2013/14 ravno pod vodstvom Ancelottija.

Tarči Reala tako ostajata Kylian Mbappe (PSG) in Erling Haaland (Borussia Dortmund), kot je že večkrat omenil predsednik kluba Florentino Perez.

Ronaldo: Moja zgodba pri Realu je bila zapisana

Na Instagramu se je z dolgim zapisom oglasil tudi Ronaldo. Pospremil ga je s fotografijo, na kateri ima pred usti kazalec, češ, utihnite. "Vsakdo, ki me pozna, ve, kako sem osredinjen na svoje delo. Manj besed, več dejanj, to je bil vse od začetka kariere moj način delovanja. Glede na to, kar je bilo v zadnjem času povedano in zapisano, pa moram povedati še svoje. Moja zgodba pri Realu je bila zapisana in bo za vselej ostala v analih. Prepričan sem, da me bodo pravi navijači Reala nosili še naprej v svojih srcih, tako kot bom imel jaz njih. Pojasnjujem in prekinjam svoj molk, saj si ne morem dovoliti, da se nadaljujejo špekulacije z mojim imenom. Vse so samo natolcevanja," je med drugim poudaril.