Alexander Soerloth se je lani izkazal v dresu Villarreala, zdaj pa že trese mreže za Atletico. Foto: EPA
Alexander Soerloth se je lani izkazal v dresu Villarreala, zdaj pa že trese mreže za Atletico. Foto: EPA

Gostje so v uvodnih minutah prevzeli terensko pobudo in si v 13. minuti priigrali prvo večjo priložnost. Z desne strani je podal Marcos Llorente, do strela z glavo je prišel Samuel Lino, z obrambo pa se je izkazal Diego Conde. Tri minute pozneje je znova predložek poslal razigrani Llorente, tokrat je streljal Reinildo in žoga je končala v mreži, toda zaradi prepovedanega položaja je bil zadetek razveljavljen.

V 18. minuti je iz prve večje priložnosti povedla rumena podmornica. Conde je z dolgo žogo zaposlil Arnauta Danjumo, ki jo je popeljal v kazenski prostor, preigral Axla Witsla in potem z levico z leve strani s pomočjo vratnice matiral Jana Oblaka.

Villarreal je sestavil dobro ekipo in zagotovo sodi med kandidate za mesta v Evropi. Foto: EPA
Villarreal je sestavil dobro ekipo in zagotovo sodi med kandidate za mesta v Evropi. Foto: EPA

Že v naslednjem napadu je Atletico izenačil. 30 sekund zatem, ko je krenil s sredine po prejetem zadetku, je matiral domačo obrambo. Llorente, Pablo Barrios in Antoine Griezmann so hitro kombinirali. Po desni strani je potem znova pobegnil Llorente in z diagonalnim strelom pod prečko presenetil Condeja.

V 36. minuti je Lino – podal je kdo drug kot Llorente – zadel okvir vrat, potem pa je nevaren protinapad izpeljal Villarreal. Danjuma je prišel do strela, toda Witsel je bil pravočasno v bloku. Kot je v nadaljevanju akcije izvedel Alex Baena. Prvi predložek so gostje odbili, toda španski reprezentant je znova prišel do žoge in jo še enkrat poslal pred vrata. Oblak je šel na žogo, toda z Witslom se nista sporazumela. Belgijski nogometaš se je sklonil, slovenski kapetan je šel mimo, potem pa je žoga zadela Kokeja in se odbila v mrežo.

Vendarle so Madridčani do konca polčasa izenačili. Globoko v sodnikovem dodatku je po podaji Barriosa z desne strani z glavo natančno meril Alexander Soerloth, ki je poleti za 32 milijonov med colchonerose prestopil prav iz Villarreala.

V drugem polčasu je bilo precej manj priložnosti na obeh straneh. 56. minuta je tekla, ko je Baena nevarno poskusil s prostega strela. Žoga je za las zletela mimo vratnice, je pa tudi Oblak s parado bil pripravljen. V 83. minuti je z velike razdalje s prostega strela bolj kot streljal podal Nicolas Pepe, toda ogrozil vrata, žoga pa je zadela prečko.


1, krog:
VILLARREAL - ATLETICO MADRID 2:2 (2:2)
Danjuma 18., Koke 37./ag; Llorente 20, Soerloth 45.
Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.

VALLADOLID - ESPANYOL 1:0 (1:0)
Moro 23.

ATHLETIC BILBAO - GETAFE 1:1 (1:0)
Sancet 27.; Uche 64.

BETIS - GIRONA 1:1 (1:0)
Bartra 6.; Misehouy 72.

CELTA VIGO - ALAVES 2:1 (0:1)
Swedberg 66., Aspas 84.; K. Garcia 17.

LAS PALMAS - SEVILLA 2:2 (1:1)
Nianzou 42./ag, Ramirez 71.; Alex Suarez 25./ag, Juanlu 61.

OSASUNA - LEGANES 1:1 (0:1)
Soriano 79./ag; Cruz 22.

VALENCIA - BARCELONA 1:2 (1:1)
Duro 44.; Lewandowski 45., 48./11-m

REAL SOCIEDAD - RAYO VALLECANO 1:2 (0:0)
Zubimendi 98.; de Frutos 67., Camello 84.

MALLORCA - REAL MADRID 1:1 (0:1)
Muriqi 53.; Rodrygo 13.
RK: Mendy 97./Real