Sergio Ramos je na šesti tekmi po prekinitvi zaradi pandemije četrtič zatresel mrežo. Foto: Reuters
Sergio Ramos je na šesti tekmi po prekinitvi zaradi pandemije četrtič zatresel mrežo. Foto: Reuters

Madridčani so, čeprav tokrat niso navdušili, po nadaljevanju prvenstva v odlični formi, saj so zmagali šestič zapored in so na dobri poti, da prekinejo dveletno vladavino Barce in 34. postanejo državni prvaki.

Na stadionu Alfreda Di Stefana je bil mož odločitve Sergio Ramos v 79. minuti. Po desni strani je bil v naletu Dani Carvajal, ki je prišel v kazenski prostor, tam pa ga je podrl Mathias Olivera. Odgovornost je prevzel domači kapetan. David Soria se je sicer vrgel v pravo smer, toda udarec osrednjega branilca Reala je bil dovolj močan, hkrati pa tudi natančen, da je bil vratar zasedbe iz predmestja prestolnice brez moči. To je bil že četrti zadetek Sergia Ramosa po nadaljevanju sezone.

Getafe ki se bori za evropsko vstopnico, je medtem ostal na šestem mestu. Prvo lepšo priložnost na tekmi so imeli gostje, ko je v osmi minuti poskus Nemanje Maksimovića zaustavil Thibaut Courtois. Na drugi strani se je 14 minut pozneje izkazal Soria z izvrstno obrambo po poskusu Juniorja Viniciusa, ko so gostitelji že izigrali nasprotno obrambo. Vratar Getafeja se je odlično odzval tudi po strelu Isca v 36. minuti. V prvem polčasu je po udarcu v glavo zelenico zapustil Raphael Varane, namesto njega pa je vstopil Eder Militao.

V drugem delu je bil poleg zadetka najnevarnejši Realov poskus v 58. minuti, ko je z roba kazenskega prostora v levi spodnji kot meril Luka Modrić, a je znova uspešno posredoval Soria, minuto pozneje pa je nevarno z razdalje poskusil Jaime Mata, vendar je žoga zletela prek Realove prečke.

Valencia je do konca sezone ostala brez Rodriga Morena. Klub je na spletni strani potrdil, da si je napadalec poškodoval koleno. Napadalec je bolečine v desnem kolenu začutil proti koncu sredne tekme, ko je Valencia z 0:2 izgubila proti Athletic Bilbau. Letos je na 38 tekmah dosegel deset golov.

Do konca sezone brez navijačev

Španska ministrica za šport, Irene Lozano, in predsednik La lige, Javier Tebas, sta dejala, da se navijači v letošnji sezoni še ne bodo vrnili na stadione. Želijo si namreč omejiti možnosti širjenja novega koronavirusa. "Najvarneje je, da se sezona konča brez gledalcev. Nogomet privabi množico ljudi, to ni kot gledališče. Na tekmi za zaprtimi vrati je na koncu okoli 250 ljudi, na stadionu, ki bi bil zapolnjen le do tretjine, pa bi se lahko zbralo tudi 30 tisoč ljudi," je po poročanju L'Equipe povedala ministrica.

Pretekli mesec je Tebas sprva dejal, da obstaja možnost, da se bodo navijači vrnili še letos, a si je hitro premislil: "Trenutno vrnitev navijačev na stadione ne predstavlja prioritete za la ligo. Velika težava so množice znotraj in posebno zunaj stadionov. Z derbijem med Gijonom in Oviedom v drugi ligi, ko se je pred stadionom zbralo več kot dva tisoč ljudi, smo imeli veliko težav."


33. krog:
REAL MADRID - GETAFE 1:0 (0:0)
Sergio Ramos 79./11-m

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane (33./Militao), Sergio Ramos, Mendy, Casemiro, Modrić (63./Valverde), Kroos, Isco (64./Rodrygo), Vinicius (64./Asensio), Benzema (92./Diaz).

Getafe: Soria, Suarez (77./Jason), Djene, Etxeita, Oliveira, Nyom, Maksimović, Arambarri (84./Rodriguez), Cucurella (70./Duro), Timor (84./Fajr), Mata (75./Molina).

Sodnik: Juan Martinez


EIBAR - OSASUNA 0:2 (0:1)
Ruben Garcia 6., 74.

REAL SOCIEDAD - ESPANYOL 2:1 (0:1)
Willian Jose 56., Isak 84.; David Lopez 10.
Willian Jose (Sociedad) je v 6.minuti zapravil 11.m.


Odigrano v torek in sredo:
MALLORCA - CELTA VIGO 5:1 (3:0)
Budimir 13./11-m, 52., Cucho 27., Pozo 40., Sevilla 60.; Aspas 50./11-m

LEGANES - SEVILLA 0:3 (0:2)
O. Torres 23., 35., Munir 82.

BARCELONA - ATLETICO MADRID 2:2 (1:1)
Diego Costa 12./ag, Messi 50./11-m; Saul Niguez 19./11-m, 62./11-m

ALAVES - GRANADA 0:2 (0:1)
Antonin 25., Soldado 49.

VALENCIA - ATHLETIC BILBAO 0:2 (0:1)
Raul Garcia 13., 47.

BETIS - VILLARREAL 0:2 (0:2)
G. Moreno 7./11-m, 30.
RK: Fekir 45./Betis

VALLADOLID - LEVANTE 0:0
Unal (Valladolid) je v 97. minuti zapravil 11-m.