Luiz Adriano je s svojo nešportno potezo razbesnel igralce Nordsjellanda. Foto: EPA
Luiz Adriano je s svojo nešportno potezo razbesnel igralce Nordsjellanda. Foto: EPA
Luiz Adriano
Luiz Adriano je ob vsakem dotiku z žogo prejel glasne žvižge. Foto: EPA

V Farum parku je v 26. minuti Nordsjälland z golom Mortena Nordstranda presenetljivo vodil proti favoriziranemu Šahtarju z 1:0. Danski navijači, ki so se v letošnji Ligi prvakov lahko veselili le enega neodločenega izida svojih ljubljencev (točke proti Juventusu), pa so v tistem trenutku obnemeli.
Brazilec šokiral danske navijače
Kaj se je zgodilo? Po sodniškem metu so igralci Šahtarja žogo športno vrnili gostiteljem - ta bi morala končati pri vratarju Jesperju Hansnu, toda prestregel jo je brazilski napadalec Luiz Adriano in jo na presenečenje obeh taborov poslal v mrežo. Kljub nestrinjanju domačih igralcev, žvižganju in neodobravanju navijačev se je tekma nadaljevala, kot da se ni nič zgodilo. Danci so se poskusili zbrati in kljub šoku v 29. minuti znova povedli (tokrat je v polno zadel 27-letni vezist Kasper Lorentzen), toda grdo oškodovanim gostiteljem je vodstvu uspelo zadržati le do 44. minute, ko je na 2:2 izenačil 24-letni napadalni vezist Willian.

V drugem delu boljši Ukrajinci
V drugem polčasu so prevladovali gostje iz Ukrajine. V 52. minuti je drugič zadel Willian, Luiz Adriano, nogometaš, ki mu kakšna ura o ferpleju ne bi škodila, pa je v 55. minuti povišal na 4:2. Ironično je 25-letni Brazilec v 81. minuti zadel še tretjič in tako dosegel celo (nešporten) hat-trick.

"Napadalec Šahtarja očitno ni dojel. Pogledal sem na svoj kapetanski trak in tam nekaj piše o spoštovanju. Moram reči, da tega nismo videli prav veliko. Mislili smo, da nam bodo 'podarili' en gol. Polovica njihove ekipe je tudi tako razmišljala, polovica pa ne," je povedal kapetan Nordsjällanda Nicolai Stokholm.
Luizu Adrianu grozi kazen ene tekme prepovedi, kar bi pomenilo, da ga ne bo na tekmi 6. kroga Lige prvakov proti Juventusu. Disciplinska komisija bo primer obravnavala v torek.

Posledice Adrianovega gola
Marsikdo bi rekel, da je bila zmaga ukrajinskih prvakov pričakovana in gladka, saj so danske prvake premagali z debelimi tremi goli razlike. Toda njihova zmaga odpira veliko vprašanj. Kaj bi se zgodilo, če Luiz Adriano ne bi dosegel prvega gola? Bi dal še dva? Zakaj za svojo izjemno nešportno potezo predrzni Brazilec ni dobil rdečega kartona? Ali bi vodstvo Chelseaja odpustilo trenerja Roberta Di Mattea, če bi v drugačnem spletu okoliščin Šahtar v Farumu remiziral? Adrianov zadetek je najverjetneje kar precej vplival na usodo skupine E in nadaljevanje Lige prvakov.