Cesare Prandelli se ne boji gostovanja na vroči beograjski Marakani. Foto: EPA
Cesare Prandelli se ne boji gostovanja na vroči beograjski Marakani. Foto: EPA

Izgubili smo pravzaprav brez pravega dotika z žogo. Prav zaradi tega smo še toliko bolj motivirani. Svetu želimo dokazati, da lahko premagamo ekipo, kakršna je Italija.

Miloš Krasić
Mario Balotelli
Mario Balotelli je sicer treniral z reprezentančnimi kolegi, a proti Srbom zaradi bolečin v hrbtu ne bo zaigral. Foto: EPA

Ne bojimo se gostovanja niti njihovih navijačev. Prepričan sem, da bodo organizatorji tekmo izpeljali brezhibno.

Cesare Prandelli
Srbska reprezentanca
Srbi želijo nastopiti v dodatnih kvalifikacijah. Foto: EPA

Prejšnji oktober je bila tekma teh dveh izbranih vrst na stadionu Luigi Ferraris zaradi nemirov na tribunah odpovedana. Srbski huligani so razgrajali pred stadionom in na njem, italijanska policija jih je samo obkolila in snemala, srbski reprezentanti so v obupu jokali, škotskemu sodniku Craigu Thomsonu pa ni preostalo drugega, kot da odpove tekmo. Italijani so pozneje srečanje za zeleno mizo dobili z izidom 3:0.

Srbi se želijo dokazati nogometnemu svetu
"Izgubili smo pravzaprav brez pravega dotika z žogo," je dejal bočni napadalec Juventusa Miloš Krasić. Nadaljeval je: "Prav zaradi tega smo še toliko bolj motivirani. Svetu želimo dokazati, da lahko premagamo ekipo, kakršna je Italija." Štirikratni svetovni prvaki Italijani so si igranje na zaključnem turnirju evropskega prvenstva zagotovili prav z zmago nad Slovenijo, zato bodo v Beogradu igrali precej sproščeno. "Že dolgo nismo premagali dobre ekipe na domačem terenu, zato upam, da bodo gledalci lahko uživali v dobrem nogometu in odličnem vzdušju," je še povedal Krasić in za konec opozoril: "Čeprav so se Italijani na prvenstvo že uvrstili, pa naše delo še zdaleč ne bo lahko. Še vedno imajo sijajno ekipo, ki je sposobna premagati vsakogar."

Zmaga za dodatne kvalifikacije
Svoje je dodal tudi branilec Chelseaja Branislav Ivanović: "Morali bomo biti zelo pazljivi. Zavedamo se, da nam zmaga prinaša uvrstitev v dodatne kvalifikacije." Italijani imajo po osmih obračunih 22 točk, zadnjo tekmo pa bodo odigrali v Pescari 11. oktobra 2011 proti reprezentanci Severne Irske. Srbi, ki si lahko zanesljivo uvrstitev v dodatne kvalifikacije priborijo z zmago na enem izmed zadnjih dveh obračunov, bodo kvalifikacije sklenili v Ljudskem vrtu proti Sloveniji.

Prandelli se ne boji vročega gostovanja
Italijanski mediji so v središče postavili predvsem gostovanje na vroči Marakani, ki sprejme tudi do 55 tisoč gledalcev. "Ne poznamo strahu," je takoj poudaril selektor 'azurrov' Cesare Prandelli in dodal: "Ne bojimo se gostovanja niti njihovih navijačev. Prepričan sem, da bodo organizatorji tekmo izpeljali brezhibno. Srbija potrebuje zmago, mi pa smo si nastop na prvenstvu že zagotovili. Pustimo zdaj napovedovanja in ugibanja, upam le, da nam bo srečanje postreglo z lepim nogometom."

"Azzurri" brez najboljših napadalcev
Nekaj več preglavic pri sestavi začetne enajsterice ima od svojega kolega na srbski klopi selektor Prandelli, ki ne bo mogel računati na Giampaola Pazzinija in vse bolj priljubljenega Maria Balotellija, odsoten bo tudi branilec Domenico Criscito. Na beograjsko zelenico bosta morda stopila Antonio Cassano in Sebastian Giovinco, Prandelli pa je v zadnjem trenutku vpoklical še napadalca Pabla Osvalda (za Romo je dosegel že tri zadetke v petih krogih Serie A) in branilca Angela Ogbonno. Srbski selektor Vladimir Petrović se še odloča, ali bo formacijo 4-2-3-1 zamenjal za klasično 4-4-2, v kateri bosta v napadu zaigrala Milan Jovanović in Marko Pantelić, podpirala pa ju bosta Krasić in Zoran Tošić.

Uefa ne bo pokazala milosti
Tekma v Genovi je pokazala, da smo kljub številnim varnostnim ukrepom še vedno priča neljubim dogodkom. Številni se bojijo, da se bodo srbski navijači želeli maščevati za odpovedano tekmo oktobra lani, zato jih je predsednik Nogometne zveze Srbije Tomislav Karadžić že posvaril: "Uefa je tekmo označila za tekmo najvišjega tveganja, zato z morebitnimi prekrškarji ne bo milosti. Upam, da bomo skupaj pripravili izjemno vzdušje in našo državo prikazali v najboljši mogoči luči."

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012, skupina C

Petek ob 20.45:
SRBIJA - ITALIJA

Verjetni postavi:
Srbija:
Jorgačević - Ivanović, Subotić, Rajković, Kolarov - Krasić, Petrović, Stanković, Tošić - Jovanović, Pantelić.

Italija: Buffon - Maggio, Barzagli, Chiellini, Cassani - Aquilani, De Rossi, Pirlo, Montolivo - Cassano, Rossi.

SEVERNA IRSKA - ESTONIJA

Torek ob 20.45:
SLOVENIJA - SRBIJA (Maribor)
ITALIJA - SEVERNA IRSKA

Lestvica:
ITALIJA * 8 7 1 0 16:1 22 SRBIJA 8 4 2 2 12:10 14 ESTONIJA 9 4 1 4 13:13 13 SLOVENIJA 9 3 2 4 10:7 11 SEVERNA IRSKA 8 2 3 3 8:8 9 FERSKI OTOKI 10 1 1 8 6:26 4 * - že na EP-ju

Izgubili smo pravzaprav brez pravega dotika z žogo. Prav zaradi tega smo še toliko bolj motivirani. Svetu želimo dokazati, da lahko premagamo ekipo, kakršna je Italija.

Miloš Krasić

Ne bojimo se gostovanja niti njihovih navijačev. Prepričan sem, da bodo organizatorji tekmo izpeljali brezhibno.

Cesare Prandelli