Maribor je pokalno lovoriko osvojil petkrat, nazadnje v sezoni 2003/2004. Foto: Marko Madžarac
Maribor je pokalno lovoriko osvojil petkrat, nazadnje v sezoni 2003/2004. Foto: Marko Madžarac

Gostitelji prvih dveh tekem so Mariborčani in Lendavčani. Tekma v Ljudskem vrtu bo 13. aprila, v Lendavi pa dan pozneje. Povratna dvoboja bosta na sporedu 21. aprila. Finale bo 8. maja.

Direktor Nafte Mihael Dominko: "V polfinale so prišle ekipe, ki so enakovredne. Katero koli ekipo bi dobili, bi bile možnosti na začetku 50-50. Od vseh ekip pa nam Domžale najmanj ležijo, ampak naša želja je vsekakor priti v finale"

Športni direktor Domžal Matej Oražem: "Lahko rečemo, da smo z žrebom zadovoljni. Dobro se je bilo izogniti Mariboru, ki je le ena najboljših ekip v Sloveniji. Mislim pa, da med Celjem in Nafto ni neke velike razlike. Možnosti so 50-50, je pa res, da nam Nafta malo bolj leži od drugih dveh možnih tekmecev. Tudi z njima smo se letos že pomerili in z obema izgubili."

Direktor Maribora Bojan Ban: "Od treh možnih tekmecev smo pač izvlekli enega. Če hočeš osvojiti pokal, moraš premagati vsakega nasprotnika. Žreb nam je namenil Celje in proti njemu bomo pač igrali in ga skušali izločiti."

Tehnični vodja CM Celja Borut Arlič: "Čeprav naša ekipa po lanskih turbulentnih dogodkih v klubu v tej sezoni ni imela izrazitih tekmovalnih ciljev, bo polfinale kljub temu gotovo zelo zanimiv. Uvrstili smo se med štiri, zdaj pa bomo dali vse od sebe, da se prebijemo v finale in poskušamo osvojiti pokalno tekmovanje."