Dejan Stanković je kot kapetan povzdignil glas glede sojenja. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Dejan Stanković je kot kapetan povzdignil glas glede sojenja. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Nemanja Vidić
Nemanja Vidić je bil ob ponedeljkovem treningu povsem nedosegljiv za medije, po tekmi nam je le namenil nekaj besed. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Marakana
Uvod pred tekmo na Marakani je spremljalo izžvižganje slovenske himne, ki se je preneslo tudi v minuto molka, posvečeno umrli nogometni legendi Stjepanu Bobeku. Srbski nogometaši so fotografijo začetne enajsterice posneli s posterjem "Vilota, mi smo s tabo!" ter se spomnili hudo bolnega člana Crvene Zvezde Milana Vilotića. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Divjanje navijačev ob začetku tekme

"Seveda smo v nekem trenutku pomislili, da je šlo za enajstmetrovko. Morda je tudi bila, vendar ponavljam: že sami bi prej lahko odigrali bolje," se je dogodka iz 83. minute na tekmi kvalifikacij za Euro 2012, ko je Matej Mavrič podrl Danka Lazovića na robu kazenskega prostora, spomnil sloviti branilec Manchester Uniteda Nemanja Vidić.

"Kot so stvari tekle, moramo biti zadovoljni"
Srbski kapetan Dejan Stanković je bil glede odločitev delivca pravice Olegaria Benquerence bolj oster: "Katastrofa! Ne vem zakaj se to še vedno nadaljuje iz tekme v tekmo. Z roba igrišča deluje, kot da to ni to. Vedeli smo, da bomo naleteli na trdo ekipo, ki bo nevarna iz polprotinapada in napada, tako smo tudi prejeli gol. Vendar se je po zaostanku videlo značaj te ekipe, ko nam je uspelo izenačiti, kar se ne dogaja velikokrat, še posebej ne na Marakani. Kot so stvari tekle, moramo biti zadovoljni. Gremo naprej. Za nami je šele 20 odstotkov kvalifikacij, tako da sem optimist. Zelo sem zadovoljen tudi z odzivom občinstva, ki ga je gol Slovencev šokiral, vendar so nas spet uspeli dvigniti."

Žigić: S Slovenci skupaj na Euro
Srbe je šele v ZADNJIH minutah tekme odrešil visokorasli napadalec Birminghama Nikola Žigić. Ali so ga Slovenci s čimer koli presenetili? "Ne. Bili smo pripravljeni na to njihovo igro, vedeli smo, da se bodo branili, saj imajo izredno dobro organizirano ekipo. Ni nam uspelo izkoristiti nekaterih naših prednosti, ki smo jih videli pred samim začetkom tekme. Tekma je bila dobra, delitev točk je glede na našo igro pravična. Želel bi se zahvaliti navijačem, ker so bili res naš dvanajsti igralec, Slovencem pa, da se skupaj uvrstimo na Euro," je odgovoril MMC-ju.

Nihče od posameznikov, ekipa pa
Ga je kdo od Slovencev še posebej navdušil? "Kot ekipa so pustili najboljši vtis, pokazali so, da imajo izreden blok in da so v vsaki liniji zares izredni in da igrajo zelo dobro."

Kunovac: Tekma enakovredna, realen tudi izid
Po še petem medsebojnem remiju med tema dvema reprezentancama, že četrtič se je končalo z 1:1, je bil diplomatski tudi pomočnik Radomirja Antića (zaradi kazni je manjkal na drugi tekmi zaporedoma) Rešad Kunovac: "Prav vse je potekalo po pričakovanjih. Pričakovali smo težak boj, kar se je na koncu tudi uresničilo. To je bila tipična kvalifikacijska tekma, negotova do konca. Ne strinjam se z našimi novinarji, da so bili Slovenci boljši. Oni so nam vsilili nekoliko počasnejši ritem, kar nam nikakor ni ustrezalo, a ne morem reči, da smo za Slovenci v čem zaostajali. Tekma je bila enakovredna, realen je tudi izid. Slovenci so odigrali dobro tekmo, mi smo igrali toliko, kolikor so nam pustili igrati. Nekatere taktične zamenjave igralcev se niso pokazale tako, kot smo si želeli."

Iz Beograda,

Divjanje navijačev ob začetku tekme