Foto:
Foto:
Antonio Giraudo
Antonio Giraudo je bil direktor Juventusa od julija leta 1994. Foto: Reuters

Novo upravo bodo izvolili na skupščini delničarjev 29. junija. Afera je te dni v Italiji tema številka ena. Najbolj na udaru je glavni menedžer "stare dame" Luciano Moggi, ki naj bi v lanski sezoni skrbel, da je imel Juventus na tekmah točno določene sodnike.

Moggi pritiskal na Lippija
Sumljivo je tudi delovanje menedžerske agencije GEA, ki jo vodi Moggijev sin Alessandro in ki skrbi za prestope skoraj 200 nogometašev in trenerjev na Apeninskem polotoku. Kot zadnje so v javnost pricurljale novice, da naj bi Moggi pritiskal na italijanskega selektorja Marcella Lippija, naj v izbrano vrsto vpokliče igralce, ki so pod okriljem njegove agencije.

Vpleteni tudi drugi klubi
Preiskavo so uvedli tudi proti direktorju Juventusa Antoniu Giraudu, ki naj bi storil več nepravilnosti pri prestopih igralcev, pet nogometašev naj bi bilo vpletenih v nečedne posle s stavami, "grešilo" pa naj bi še osem drugih klubov (Lazio, Fiorentina, Udinese, Siena, Messina, Arezzo, Crotone in Avellino).

Odstopa v vrhu zveze
Že v ponedeljek sta odstopila predsednik in podpredsednik italijanske nogometne zveze Franco Carraro in Innocenzo Mazzini.

Delničarji se držijo za glavo
Vrednost Juventusovih delnic je v četrtek padla za skoraj 10 odstotkov, če v nedeljo nogometaši iz Torina ne bodo osvojili "scudetta", pa bodo novice z borze verjetno še bolj črne.

Varovanci Fabia Capella imajo krog pred koncem državnega prvenstva tri točke prednosti pred Milanom. Konec tedna gostujejo pri Reggini, medtem ko se bodo njihovi tekmeci na San Siru pomerili z Romo.