Foto:
Foto:
Maradona iz Ostrave (Milan Baroš) tokrat ni zadel.
Monaco je prevzel vodstvo v predtekmovalni skupini A.
Carsten Ramelow (desno) je pazila na Francesca Tottija.
Luis Figo (Real Madrid) je bil zelo prodoren po boku.
Michael Owen je le dočakal svoj prvenec v belem dresu.
Wesley Sonck (levo) je povedel Ajax v vodstvo že na začetku srečanja.
Thomas Linke je bil trd boj z visokim Zlatanom Ibrahimovicem, ki je podal pri zadetku Pavela Nedveda.
Sylvian Wilthord je bil  razpoložen za igro v Carigradu.
Wayne Rooney je zapravil nekaj lepih priložnosti.

Tekma sicer ni zaslužila oznake derbi, saj sta moštvi razočarali. Bavarci so pritisnili po prejetem zadetku, a je Gianluigi Buffon blestel pred praznimi tribunami.

Nemci so se veselili v drugem nemško-italijanskem obračunu, kjer je Bayer s 3:1 premagal Romo. Sinovi volkulje so tekmo končali z vsega devetimi igralci. Michael Owen je s svojim prvim zadetkom v belem dresu Realu pomagal pri zmagi nad Dinamom. Angleško razočaranje: Liverpool in Manchester United sta z Deportivom oziroma Sparto Praga igrala le 0:0.

Skupina A:
LIVERPOOL
- DEPORTIVO 0:0
40.236 gledalcev

Srečanje na Anfieldu se je začelo tipajoče. Prvi so zapretili domačini, ki so bili blizu vodstva v 12. minuti, ko je strel Djebrila Cisseja s skrajnimi močmi ubranil Jose Molina. V naslednjem napadu so do prve priložnosti prišli tudi Španci. Po podaji iz kota, ki ga je izvedel Luque, je streljal Cesar, a je njegov strel na golovi črti zaustavil John Arne Riise.

Sledila je igra na sredini igrišča, ki jo je prekinil Milan Baroš v 28. minuti, ko je pobegnil obrambi gostov, a je pred njegovim strelom v prazno mrežo posredoval Manuel Pablo. V drugem polčasu se je nadaljevala igra z veliko tempa, a izrazitih priložnosti si moštvi nista priigrali.

MONACO
- OLYMPIACOS 2:1 (2:0)
16.000; Saviola 2., Chevanton 10.; Okkas 60.

Zelo razburljiv začetek srečanja na stadionu Luisa II. V prvi pravi akciji je posojen igralec Barcelone Saviola zadel po samostojnem prodoru. Obramba Grkov je bila neodločna in Argentinec je z mojsterskim strelom pod prečko matiral nemočnega Antonisa Nikopolidisa. Gostje se še niso povsem pobrali, ko je bil izid na semaforju že 2:0. Tokrat je po lepem preigravanju na levi strani kazenskega prostora z močnim strelom zadel Urugvajec Ernesto Chevaton.

Grki so hitro odgovorili in le nekaj minut po drugem zadetku domačinov zadeli prečko. Do polčasa je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, v drugem delu pa velika ofenziva Rivalda & Co. V 60. minuti je po lepi podaji Giovannija zadel Yiannis Okkas. Slednji je imel tudi priložnost za izenačenje, a je njegov strel nekaj minut pred koncem s sedmih metrov za las zgrešil cilj.

Lestvica:                         
MONACO            3  2 0 1  4:3  6
OLYMPIACOS        3  1 1 1  2:2  4
LIVERPOOL         3  1 1 1  2:1  4
DEPORTIVO         3  0 2 1  0:2  2
Skupina B:
BAYER (L)
- ROMA 3:1 (0:1)
22.500; Junior 48., Krzynowek 59., Franca 90.; Berbatov 26/ag
RK: Panucci 61., De Rossi 87./Roma

Po umirjenem začetku tekme so povedli Rimljani. Prosti strel je močno izvedel Francesco Totti, žoga je zadela Demitarja Berbatova in premagala nemočnega vratarja Hansa-Jörga Butta. V drugem delu so na zelenici zavladali domačini. Bayer je izenačil po zadetku Roqua Juniorja iz prostega strela, ko je bila pred vratarjem Carlom Zennotijem velika gneča in je slednji slabo posredoval. Le nekaj minut kasneje je v Bayer Areni za pravo navdušenje poskrbel Jacek Krzynowek.

Preobrat je načel živce gostov in Christiano Panucci je le nekaj trenutkov kasneje storil grob prekršek, za kar mu je francoski sodnik Eric Poulat pokazal pot v slačilnico. Nervozna tekma se je nadaljevala in v 87. minuti je podobna usoda doletela tudi njegovega soigralca Daniela de Rossija. V sodnikovem podaljšku je zmago domačih potrdil Franca, ki je iz neposredne bližine zadel nebranjen del mreže.

REAL MADRID - DINAMO KIJEV 1:0 (1:0)
60.000; Owen 35.

Galaktiki so srečanje proti tradicionalno neugodnemu nasprotniku začeli z zelo napadalno enajsterico, saj so bili v njej Raul Gonzales, Michael Owen in Ronaldo. Slednji je že v tretji minuti streljal z roba kazenskega prostora, a je njegov ne preveč natančen strel vratar Oleksander Šovkovski ubranil. Sledilo je obdobje umirjene igre, ki se je prekinilo v 35. minuti, ko je Raul hitro prenesel žogo v napadalno polovico, podal do Ronalda, ki je na levi strani lepo preigraval in našel Owna v sredini, ki mu kljub "branilcu na hrbtu", ni bilo težko zadeti. To je bil prvi zadetek za Angleža v dresu belega baleta.

Dinamo je nadaljeval s svojo igro, ki je slonela na protinapadih in tako je po podaji iz kota v sodnikovem podaljšku izvrstno streljal Goran Gavrančič, a je Iker Casillias s skrajnimi močmi strel ubranil. V drugem delu je Real nadaljeval z napadi, a mu ni uspelo še drugič premagati ukrajinskega čuvaja mreže. To bi se lahko Madridčanom maščevalo v 80. minuti, ko je slabo streljal Valentin Belkevič.

Lestvica:                          
DINAMO KIJEV      3  2 0 1  7:3  6 
BAYER LEVERKUSEN 3 2 0 1 8:5 6
REAL MADRID 3 2 0 1 5:5 6
ROMA 3 0 0 3 3:10 0
Skupina C:
AJAX
- MACCABI TEL AVIV 3:0 (3:0)
48.161; Sonck 4., de Jong 21., van der Vaart 33.

Ajax se je po dveh porazih in gol razliko 0:5 tokrat znesel nad Maccabijem. Še preden se je tekma dobro začela so domači na Areni povedli z 1:0. Wesley Sneijder je na desni strani kazenskega prostora močno streljal, vratar Liran Strsuber je žogo odbil le do Wesleya Soncka, ki mu ni bilo težko zadeti. Domači so vodstvo podvojili v 21. minuti, ko je po prostem strelu z glavo zadel Nigel de Jong. Avi Strool je skušal z roko preprečiti zadetek, a je na svojo srečo posredoval prepozno, saj bi ga v nasprotnem primeru gotovo čakala predčasna pot v slačilnico.

Gostitelji so tretji zadetek dosegli po podobni akciji. Tokrat je nevarno prodrl Maxwell, Sonck je bil z glavo nenatančen, odbito žogo pa je z glavo v gostujočo mrežo spravil Rafael van der Vaart. Nizozemski prvak je v drugem polčasu vidno popustil. Najlepšo priložnost še za en zadetek je zapravil v 88. minuti, ko je Sneijder iz bele točke stresel le okvir vrat.

JUVENTUS - BAYERN 1:0 (0:0)
18.089; Nedved 76.

Na skoraj praznem Dellu Alpiju sta Juventus in Bayern napovedovala spektakularno predstavo, končalo pa se je s slabo igro in novo zmago Stare dame z 1:0. V prvem polčasu so imeli Italijani le eno polpriložnost, ki jo je v uvodnih trenutkih zapravil Zlatan Ibrahimovic. Nemci pa so svojo priložnost imeli v 24. minuti, ko je Gianluigi Buffon zaustavil prodirajočega Roya Maakaya.

Juventus si je tri točke zaslužil v 76. minuti iz navidez povsem nenevarne akcije. Branilec Lilian Thuram je izpred svojega kazenskega prostora poslal dolgo podajo, Ibrahimovic je žogo podaljšal do Čeha Pavla Nedveda, ta pa je rutinirano premagal Oliverja Kahna. Njegovi soigralci so najlepšo priložnost za izenačenje zapravili že v naslednji minuti, ko je Buffon mojstrsko posredoval ob strelu Bastiana Schweinsteigerja.

Lestvica:                          
JUVENTUS          3  3 0 0  3:0  9 
BAYERN            3  2 0 1  5:1  6 
AJAX              3  1 0 2  3:5  3 
MACCABI TEL AVIV  3  0 0 3  0:5  0 
Skupina D:
FENERBAHČE - LYON 1:3 (0:0)
42.000; Nobre 68.; Juninho 55., Cris 66., Frau 87.

V Carigradu je francoski prvak Lyon zasluženo prišel do druge zmage, saj si je priigral več priložnosti kot varovanci Christopha Dauma. Francozi so povedli v 55. minuti, ko je Juninho s 16 metrov zadel vratnico, žoga pa se je odbila v gol. Enajst minut kasneje je vodstvo z glavo povišal Cris.

V trenutkih največje premoči pa so se domači pobrali in že v 68. minuti znižali, ko je Gregoryja Coupeta premagal Nobre Marcio. Turki so skušali znižati, njihove upe pa je v 87. minuti strl Pierre Alain Frau, ki je postavil končni izid tekme 1:3.

SPARTA PRAGA - MANCHESTER UNITED 0:0
20.564 gledalcev.

Manchester United je še enkrat več razočaral, saj je v tretji zaporedni tekmi še tretjič remiziral, "sanjski" napadalni dvojec Ruud van Nistelrooy-Wayne Rooney pa je v 270 minutah dosegel vsega en zadetek. V prvem polčasu so gledalci v Pragi videli slab nogomet. Razživelo se je ob koncu prvih 45 minut. Gostujoči branilec Gabriel Heinze je v 41. minuti mojstrsko ukradel žogo in podal Waynu Rooneyju, ta pa je z roba kazenskega prostora le za las zgrešil okvir vrat. Le dve minuti kasneje je do priložnosti prišel nekdanji rdeči vrat Karel Poborsky in z desne strani nevarno ogrozil Roya Carrolla, ki v zadnjih tednih dobiva redno prednost pred Timom Howardom.

V nadaljevanju podobna slika, saj si nobena ekipa ni zaslužila vseh točk. Bližje polnemu izkupičku so bili sicer gostitelji, a je Carrol z nogo ubranil strel Tomasu Junu.

Lestvica:                          
LYON              3  2 1 0  7:4  7 
MANCHESTER UNITED 3  1 2 0  8:4  5 
FENERBAHČE        3  1 0 2  4:9  3 
SPARTA PRAGA      3  0 1 2  1:3  1