Fabio Capello verjame v napredovanje. Foto: EPA
Fabio Capello verjame v napredovanje. Foto: EPA
Pavel Nedved
Stara dama je s Pavlom Nedvedom povsem druga ekipa. Foto: EPA
Henrik Larsson
Henrik Larsson je bil zelo zavzet na zadnjem treningu. Na prvi tekmi in na tekmi z Realom ni izkoristil sijajnih priložnosti. Foto: EPA

Nogometaši iz Torina se bodo morali prikazati v najboljši luči, če hočejo napredovati v polfinale. Glavni adut bo po prestani kazni Pavel Nedved. Arsenal se bo lahko posvetil obrambi in prežal na hitre protinapade Thierryja Henryja. Arsenal ni prejel gola v Ligi prvakov že na sedmih tekmah zapored!



Capello je optimističen
"Krenili bomo še že od 1. minute. Vsi nogometaši bodo maksimalno osredinjeni na srečanje, že ko bodo stopili na igrišče. Čudeži se dogajajo in mi moramo verjeti v naše sposobnosti. Verjamem, da nam lahko uspe velik podvig, saj imamo ekipo, ki lahko premaga Arenal," je bil optimističen Capello. Juventus na zadnjih dveh tekmah z angleškimi moštvi doma ni dal nobenega gola. Vseeno pa ima iz zadnjih devetih tekem v Ligi prvakov doma osem zmag in remi.

V Arsenal se po poškodbi vračata Eboue in strelec s prve tekme Francesc Fabregas. Thierry Henry je na zadnjih dveh tekmah v Italiji zadel kar petkrat. Francoz jena zadnjih tekmah v izjemni formi. V soboto je dosegel dva mojstrska zadetka proti Aston Villi (5:0).
JUVENTUS - ARSENAL                    
---------- verjetni postavi: ---------
Buffon              Lehmann           
Zambrotta           Eboue             
Cannavaro           Toure             
Thuram              Senderos          
Balzaretti          Flamini           
Blasi               Hleb              
Nedved              Fabregas          
Emerson             Pires             
Chiellini           Gilberto          
Trezeguet           Reyes             
Ibrahimovic         Henry             
--------------------------------------
Sodnik: Fandel (Nemčija)              
Barca mora popraviti učinkovitost
Barcelona bo skušala streti Benfico. V tej sezoni je doma na štirih tekmah zadela kar 13-krat, toda portugalski orli na zadnjih treh gostovanjih niso prejeli gola. V obrambo se vrača kapetan Carles Puyol. Španski prvaki imajo na prvenstveni lestvici 11 točk naskoka, vendar so na zadnjih srečanjih kronično neučinkoviti. Proti zadnjeuvrščeni Malagi je bilo 0:0, na prvem srečanju v Lizboni sta Mark van Bommel in Henrik Larsson kar tekmovala, kdo bo zapravil več priložnosti. Tudi na sobotnem derbiju z Realom (1:1) je imela Barca veliko pobudo, a ji ni uspelo zadeti niti iz najbolj čistih situacij.

Pri Kataloncih zaradi poškodbe ne bodo igrali Thiago Motta, Edmilson, Rafael Marquez in Lionel Messi, pri Benfici pa Nuno Gomes. Barcelona ima na zadnjih osmih tekmah v Ligi prvakov doma šest zmag in dva remija.
V Evropi je na Nou Campu dobila že osem tekem zapored proti portugalskim moštvom. Benfica je dokazala, da se ne boji evropskih velikanov. Decembra je z zmago z 2:1 izločila Manchester United, v osmini finala pa so portugalski prvaki slavili tudi na Anfieldu z 2:0.

Bo Koeman pokopal nekdanji klub?
Trener Benfice Ronald Koeman je z golom iz prostega strela Barceloni zagotovil edini naslov evropskega prvaka. Nizozemec je leta 1992 na Wembleyju zadel proti Sampdorii v 112. minuti (1:0). Leta 1961 sta se kluba srečala v finalu, kjer je s 3:2 zmagala Benfica. V sezoni 1991/92 sta se kluba srečala v skupini. V Lizboni je bilo 0:0, na Nou Campu pa 2:1 za gostitelje.
BARCELONA - BENFICA                   
---------- verjetni postavi: ---------
Valdes              Moretto           
Belletti            Nelson            
Puyol               Luisao            
Oleguer             Anderson          
van Bronckhorst     Leo               
Deco                Fernandes         
Iniesta             Petit             
Van Bommel          Geovanni          
Ronaldinho          Robert            
Larsson             Sabrosa           
Eto'o               Miccoli           
--------------------------------------
Sodnik: Michel (Slovaška)