Nicolae Dica je v 54. minuti načel mrežo Novogoričanov. Foto: RTV SLO
Nicolae Dica je v 54. minuti načel mrežo Novogoričanov. Foto: RTV SLO
Nogometaši Steaue se veselijo prvega zadetka. Foto: RTV SLO
Saša Ranič
Saša Ranič je končno spet oblekel belo-modri dres. Foto: RTV SLO
Hit Gorica - Steaua
Steaua (desno) je bila pred 20 leti evropski prvak. Foto: RTV SLO
Florjan Debenjak in Pavel Pinni
Novogoriški trener Pavel Pinni (desno) ni našel recepta za romunske prvake. Foto: RTV SLO
Andrej Komac
Andrej Komac (desno) si je z Djurgardnom priigral minimalno prednost proti slovaškemu Ružomberoku. Foto: Reuters

Hit Gorica ima tako minimalne možnosti za preboj v tretji krog kvalifikacij za Ligo prvakov. Po začetnem pritisku gostov so belo-modri edine priložnosti zamudili v drugem delu prvega polčasa, v nadaljevanju pa naletov evropskega prvaka iz leta 1986 pred nič kaj razgretimi 1.800 gledalci niso znali ustaviti.



V začetni enajsterici Novogoričanov je Simčič zamenjal poškodovanega Mitjo Piriha, po dolgem času se je vrnil Saša Ranič, Šturm pa je bil edini napadalec. Pri gostih sta manjkala poškodovana kapetan Mirel Radoi in Gigel Coman.

Iacob nevaren že na začetku
Steaua je imela že v peti minuti dve lepi priložnosti. Iacob je najprej slabo streljal z glavo, nato pa je po njegovem strelu iz bližine odlično posredoval Simčič.

Prvo obetavno akcijo so varovanci Pavla Pinnija izpeljali v 12. minuti, vendar je Ranič z desne strani streljal visoko čez vrata. V 15. minuti je s silovitim strelom s približno 20 metrov goriški gol ogrozil Florin Lovin, a se je ponovno izkazal Simčič.

Pitamic za las previsoko
Deset minut kasneje je Miha Pitamic zamudil imenitno priložnost za slovenske prvake, ko je po strelu iz kota z glavo meril le nekaj centimetrov prek prečke. V 31. minuti je po lepi samostojni akciji z roba kazenskega prostora dober meter mimo leve vratnice streljal Bojan Jokič, še bližje zadetku pa je bil nekaj trenutkov zatem na drugi strani Banel Nicolita, a se je žoga po napaki domače obrambe na srečo odkotalila mimo vrat.

Smola Demiroviča
Tik pred odhodom v slačilnico so Goričani imeli morda najlepšo priložnost. Šturm je po akciji na desni strani v kazenskem prostoru prepustil žogo Enesu Demiroviču, vendar je ta ni zadel, Jokičev strel pa je bil preslab.

Gorica v drugem polčasu popustila
Že v 1. minuti nadaljevanja je nevarno zapretil Dica, nekaj minut kasneje pa še Nicolita. Dica se je nato le vpisal med strelce, potem ko je prekršek za rumeni karton napravil Marko Šuler. Kmalu sta imela novi priložnosti Lovin in Sorin Paraschiv, močan pritisk pa je naposled kronal Iacob. Do konca se izid ni več spremenil, Goričani pa v zadnje pol ure niso resneje ogrozili Romunov. Tudi pred vrati Simčiča je bilo bolj mirno.

Liga prvakov, 2. predkrog, 1. tekma:
HIT GORICA 0 - 2 STEAUA
Dica 54.
Iacob 66. --------------------------------------- Simčič Fernandes Pitamic Marin Srebrnič Ghionea Šuler Goian Dedič Nesu Jokič Nicolita Živec Paraschiv * N. Kovačevič Lovin Ranič * Bostina ** Demirovič Iacob *** Šturm ** Dica ---------------------------------------
* 74./Rexhay * 69./Cristocea
** 89./Velikonja ** 69./Oprita
*** 85./Badea
1.800; Sodnik: Stefan MESSNER (Avstrija)

Preostale tekme:
ZÜRICH
- SALZBURG 2:1 (2:1) Keita 2., De Souza 20.; Vonlanthen 32.
Knavs (Salzburg) ni igral.
DJURGARDEN - RUŽOMBEROK (SLK) 1:0 (0:0) Enrico 70.
Komac (Djurgarden) je igral vso tekmo.


EKRANAS (LIT) - DINAMO ZAGREB 1:4 (1:2)
Lukšis 14.; Da Silva 7., 52., Buljat 32., Vugrinec 69. CORK (IRS) - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1) Bennett 37./ag METALURGS (LAT) - DINAMO (K) 1:4 (0:3) LEVSKI SOFIJA - SIONI (GRU) 2:0 (1:0) DJURGARDEN - RUŽOMBEROK (SLK) 1:0 (0:0) FENERBAHČE - B36 (F. OTOKI) 4:0 (2:0) SHERIFF/MOL - SPARTAK MOSKVA 1:1 (0:0) HAFNARFJORDUR (ISL) - LEGIA 0:1 (0:0) DEBRECEN - RABOTNICKI (MAK) 1:1 (1:1) MLADA BOLESLAV - VALERENGA 3:1 (3:0) KÖBENHAVN - MYPA (FIN) 2:0 (0:0) HEARTS (ŠKO) - ŠIROKI BRIJEG 3:0 (0:0)