Nogometna žoga Foto: Reuters
Nogometna žoga Foto: Reuters
Spored prvenstva

ČETRTFINALE
Ponedeljek, 31. maj:
NIZOZEMSKA - FRANCIJA (1)
(Budimpešta)

DANSKA - NEMČIJA (2)
(Szekesfehervar)

ŠPANIJA - HRVAŠKA (3)
(Maribor)

PORTUGALSKA - ITALIJA (4)
(Ljubljana)

POLFINALE
Četrtek, 3. junij:
ZMAGOVALEC 1 - ZMAGOVALEC 2 (Székesfehérvár)
ZMAGOVALEC 3 - ZMAGOVALEC 4 (Maribor)

FINALE bo v nedeljo, 6. junija, v Ljubljani.

Vstopnice za boje bodočih nogometnih zvezdnikov je moč dobiti s spletnim nakupom ali na prodajnih mestih Petrola, v trgovini NZS na Mestnem trgu v Ljubljani ter štiri ure pred srečanjem na blagajni stadiona, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Izpolnjeni morajo biti PCT-pogoji
Za vstop na stadione bodo gledalci morali izpolnjevati pogoje PCT. Hitro testiranje za novi koronavirus bo brezplačno omogočeno na dan posamične tekme tekmovanja na stadionih v Mariboru (od 10.00 naprej) in Ljubljani (od 13.00). Vstop na stadion pa bo mogoč z negativnim rezultatom testa, ki ni starejši od 72 ur.

Veliki finale v Ljubljani
Na EP-ju je v igri še osem ekip, v ponedeljek bo ob 18. uri v Mariboru četrtfinalni obračun Španije in Hrvaške, ob 21. uri pa še dvoboj Portugalske in Italije v Stožicah v Ljubljani. Ljudski vrt bo nato sredi naslednjega tedna gostil še en polfinalni dvoboj, medtem ko bo veliki finale na sporedu v Ljubljani 6. junija. Preostala četrtfinalna para, ki bosta igrala v Budimpešti in Szekesfehervarju, sta Nizozemska - Francija in Danska - Nemčija.

Najboljši strelci s po dvema goloma
V prvem delu, kjer je igrala tudi Slovenija in v skupini s Španijo, Italijo in Češko zasedla zadnje mesto, so po dva zadetka dosegli Danec Anders Dreyer, Francoz Odsonne Edouard, Nemca Ridle Baku in Lukas Nmecha, Italijan Patrick Cutrone, Nizozemec Cody Gakpo, Portugalec Francisco Trincao in Španec Daniel Gomez Alcon, ki so za zdaj najboljši strelci turnirja.

MMC-jeva nagradna igra

MMC v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije za vsako tekmo v Sloveniji ponuja 3 x 2 vstopnici. Za te se lahko potegujete na naši Facebook strani. Pod to objavo na Facebooku v komentarjih zapišite odgovor na vprašanje, katera država poleg Slovenije še gosti izločilne boje letošnje evropskega prvenstva do 21 let? Izmed odgovorov bomo najprej izžrebali 6 uporabnikov, ki bodo prejeli po dve vstopnici za četrtfinalna obračuna v Mariboru in Ljubljani. Srečno!