Foto:
Foto:
Joe Cole je zadel že v 4. minuti, vendar mu je izdatno pomagal Lucio, saj je žoga zadela Brazilca, spremenila smer in presenetila vratarja Kahna.
Michael Ballack je v 93. minuti zanesljivo izvedel enajstmetrovko in znižal na 4:2.
Granitna obramba Milana je zlahka zaustavljala napade mestnih tekmecev.
Jaap Stam je povedel rdečo-črne v vodstvo.

Boljša je bila tekma v Londonu, kjer je bil drugi polčas sijajen. V njem je z najboljšo predstavo sezone blestel Frank Lampard, ki je dvakrat mojstrsko ukanil Oliverja Kahna. Milanski derbi ni navdušil, saj je bilo priložnosti precej manj.

V Londonu se je mreža Oliverja Kahna zatresla že v 4. minuti, vendar je Bayern (napadalca Royja Makaaya je pogrešal precej bolj kot Chelsea kaznovanega trenerja Joseja Mourinha) vzpostavil ravnovesje. Predvsem Ze Roberto je bil nevaren, a malenkost premalo natančen.

Na izenačenje so tako gostje čakali do 52. minute. Na pravem mestu je bil Bastian Schweinsteiger, ki je odbito žogo zabil v gol. Chelsea je s tem dobil zeleno luč za igro na vse ali nič, gledalci pa najlepše darilo - napadalno igro, katere vrhunec sta bila mojstrska gola Franka Lamparda.

Posebej drugi, ko je zadel iz obrata, potem ko je prejel dolgo žogo Claudeja Makeleleja, se je vtisnil v spomin. V sodnikovem podaljšku je nespretno posredoval Ricardo Carvalho, kar je z bele točke izkoristil Michael Ballack in Bavarcem pred povratno tekmo vrnil nekaj upanja.

"V tem trenutku sem razočaran zaradi zadnje minute. 4:1 bi bila lepa prednost, toda tudi s to zmago smo v dobrem položaju," je povedal Frank Lampard. Zrcalno izjavo je dal trener Bayerna Felix Magath: "Pri 4:1 smo bili skorajda že izločeni, zdaj pa imamo lepe možnosti za preobrat."

CHELSEA      4 - 2            BAYERN 
J. Cole 4.         Schweinsteiger 52.  
Lampard 60., 70.   Ballack 90./11-m    
Drogba 81.                             
---------------------------------------
Cech               Kahn                
Johnson *          Sagnol              
Carvalho           Lucio               
Terry              Kovać               
Gallas             Lizarazu            
Cole **            Hargreaves          
Makelele           Frings              
Lampard            Ballack             
Duff               Ze Roberto **       
Gudjohnsen         Salihamidžić *      
Drogba ***         Guerrero            
---------------------------------------
* 65./Huth        * 46./ Schweinsteiger
** 82./Tiago      ** 73./Scholl        
*** 89./Forssell             
40.253; Sodnik: Rene TEMMINK (Nizozemska)

Tekma v mestu mode se je začela v slogu italijanskega nogometa, saj si moštvi v prvih 30. minutah nista ustvarili pravih priložnosti za zadetek, z izjemo izvrstno izvedenega prostega strela Siniše Mihajlovića v 12. minuti. Inter je bil še naprej bližje zadetku, a je strel Juana Verona vratar Dida odbil v kot. Na drugi strani je poskusil Pirlo, a je zgrešil cilj.

Moštvi sta bili precej bolj dejavni v zadnjem delu prvega polčasa. Za modro-črne je v 40. minuti poskušal Julio Ricardo Cruz, a se je ob njegovem strelu z 12 metrov z izvrstnim posredovanjem izkazal Dida. Tik pred koncem polčasa pa šok za navijače Interja. Po podaji Andree Pirla z desne strani je v kazenskem prostoru Interja visoko skočil branilec Jaap Stam in žoga se je znašla v mreži vratarja Francesca Tolda. Rosonieri so tako na odmor odšli s prednostjo.

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi - z igro med obema kazenskima prostoroma. Že v 55. minuti pa je Roberto Mancini posegel po prvem orožju z rezervne klopi. V igro je vstopil Cristiano Vieri, ki pa ni poskrbel za preobrat na San Siru. Nasprotno so na drugi strani znova zapretili rdeče-črni, ki so po novem prostem strelu z desne strani še drugič osmešili Interjevo obrambo. Tokrat je nebeško skočil Andrej Ševčenko.

V zadnjem delu tekme je pritisnil znova Inter, a so bili njegovi napadi jalovi. Še najbližje zadetku je bil Dejan Stanković, ki je iz mrtvega kota zadel vratnico. Blizu zadetka je bil tudi Esteban Cambiaso. Njegov strel je Dida okrotil. Pri gostih se je v konici napada poznala odsotnost Adriana, ki je manjkal zaradi poškodbe kolena. Povratna tekma bo v torek, na njej pa zaradi prejetega parnega rumenega kartona ne bo nastopil Gennaro Gattuso.

MILAN       2 - 0             INTER
Stam 45.                               
Ševčenko 74.                           
---------------------------------------
Dida                Toldo              
Cafu ***            J. Zanetti         
Nesta *             Cordoba            
Stam                Mihajlović         
Maldini             Favalli            
Gattuso             Veron **           
Pirlo               C. Zanetti ***     
Seedorf             Cambiasso          
Kaka                Stanković          
Ševčenko            Cruz *             
Crespo **           Martins            
---------------------------------------
* 71./Kaladze       * 55./Vieri        
** 84./Ambrosini    ** 70./Karagunis   
*** 90./Costacurta  *** 81./van d.Meyde
80.000; Sodnik: Alain SARS (Francija)