Slaviša Stojanović je Dominica Maroha spremlja zadnje pol leta. Foto: BoBo
Slaviša Stojanović je Dominica Maroha spremlja zadnje pol leta. Foto: BoBo
Zlatan Ljubijankić se bo v reprezentanco vrnil v septembrskem ciklusu. Foto: Reuters

Edini novinec na tokratnem seznamu (Balažic in Struna sta bila v reprezentanci že za tekmo z Grki) je Dominic Maroh, ki zdaj igra v Kölnu. Maroha je pred leti želel preizkusiti že Matjaž Kek, vendar do nastopa za izbrano vrsto ni prišlo. Stojanović se je odločil, da se na lastne oči prepriča o kakovostih centralnega branilca: “Vem, da je bil Maroh v nekem obdobju zraven, ne poznam pa okoliščin iz preteklosti. Dovolj dobro sem ga spremljal zadnjega pol leta, nenazadnje tudi govoril z njim, zdaj pa sem se odločil, da ga vpokličem in vidim, v kakšnem stanju je. Rad bi ga videl v živo, pripravljen je igrati za Slovenijo, vse ostalo pa bo odvisno od njegove forme. To je priložnost, da ga vzamemo pod drobnogled.

Brez Ljubijankića in Pečnika
Stojanović se ni odločil za vpoklic Zlatana Ljubijankića (Japonska) in Nejca Pečnika (Sheffield Wednesdey). “Oba sta bila mišljena za to tekmo, vendar po pogovoru z obema in z njunima kluboma sem ocenil, da je v tem trenutku bolje, da ju tokrat ne pokličem. Oba igralca bosta v kadru za začetek kvalifikacij in upam, da takrat prideta v čim boljši formi,” je povedal Stojanović.

To je zadnja tekma pred začetkom septembrskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2014 v Braziliji. “Vsaka tekma je pomembna, ta še toliko bolj, ker gre za neke vrste generalko pred začetkom kvalifikacij. Nasprotnik je ravno po meri, čaka nas zahtevna naloga z željo, da dobimo odgovore na še zadnja odprta vprašanja,” je še povedal Stojanović.

Vratarji:
S. Handanovič (Inter), Belec (Inter), J. Handanovič (Maribor);

Obrambni igralci:
Balažic (Karpaty Lvov), Brečko (Köln), Cesar (Chievo), Jokić (Chievo), Kelhar (Qabala, AZE), Maroh (Köln), Struna (Cracovia), Šuler (Legia);

Zvezni igralci:
Bačinović (Verona), Iličić (Palermo), Kirm (Wisla), Kurtić (Palermo), Matič (Kryvbas), Mertelj (Maribor), Radosavljević (Den Haag), Šišić (OFI), Vršič (Avstrija Dunaj);

Napadalci: 

Birsa (Genoa), Dedić (Bochum), Matavž (PSV Eindhoven), Velikonja (Cardiff City)