Giannelli Imbula je bil le pol sezone v Portu, nov izziv pa je našel v Angliji. Foto: EPA
Giannelli Imbula je bil le pol sezone v Portu, nov izziv pa je našel v Angliji. Foto: EPA

To je rekorden prestop za Stoke, ki je trenutno v Premier ligi po 23. krogih z devetimi zmagami in šestimi remiji deveti. 23-letni vezist je z lončarji podpisal 5,5-letno pogodbo. Prejšnjo rekordno vrednost je Stoke odštel za Xherdana Shaqirija, ki je poleti v klub prišel za 16 milijonov evrov.

Imbula se je sicer rodil v Belgiji in je kongovskega rodu. Odraščal je v Franciji in tako je bil član mlajših francoskih selekcij, a zdaj se je odločil, da bi rad zastopal belgijsko izbrano vrsto. Pred prihodom na Otok je igral za Guingamp, Marseille in Porto, s katerim je julija podpisal petletno pogodbo. Iz Marseilla je tedaj prestopil za 20 milijonov evrov.

Real Čeriševa posodil Valencii
Valencia se je ob koncu prestopnega roka po Guilhermu Siqueiri okrepila še z Denisom Čeriševom, ki ga je na Mestallo do konca sezone posodil madridski Real. 25-letni ruski krilni napadalec pri kraljevem klubu ni dobil veliko priložnosti, je pa nastopil v kraljevem pokalu proti Cadizu, a zaradi prepovedi ne bi smel igrati in Real je bil kaznovan z izključitvijo s tekmovanja. Čerišev je bil lani posojen Villarrealu, predlani pa Sevilli.