Lanskoletni tekmi med Bayernom in Juventusom sta odločila Pavel Nedved (na sliki) in Alessandro Del Piero, ki je v Münchnu zadel v 90. minuti. Foto: EPA
Lanskoletni tekmi med Bayernom in Juventusom sta odločila Pavel Nedved (na sliki) in Alessandro Del Piero, ki je v Münchnu zadel v 90. minuti. Foto: EPA
Roy Makaay in Michael Ballack
Bosta Roy Makaay in Michael Ballack prišla v formo prav proti Juventusu? Foto: EPA
Nogometaši Thuna so glavno presenečenje letošnje Lige prvakov. Foto: EPA
Ruud van Nistelrooy
Ruud van Nistelrooy je v sijajni formi. V prejšnjem krogu je odločil tekmo z Benfico (2:1). Foto: EPA

Obe moštvi imata po dveh krogih stoodstoten izkupiček, vendar na veliki dvoboj prihajata v drugačnem razpoloženju. Bavarci so prvo mesto v Bundesligi morali prepustiti Werderju, potem ko so remizirali s Schalkejem (1:1). Gol so prejeli v zadnji minuti.

Nismo mogli pričakovati, da bo Michael v strarem ritmu že takoj na prvi tekmi. Upam, da bo že proti Juventusu pravi," pravi Magath. V ekipo se vračata Willy Sagnol in Bixente Lizarazu, vprašljiv pa je nastop Sebastiana Deislerja in Ze Roberta.

Juventus je v zastrašujoči formi. Poleg dveh tekem v Ligi prvakov je dobil tudi vseh sedem dvobojev v italijanskem prvenstvu. Z izjemo poškodovanega Patricka Vieire bodo italijanski prvaki v Münchnu v popolni postavi. Trener Fabio Capello bo imel težko odločitev, koga postaviti v napad. Alessando Del Piero je navdušil na zadnjem srečanju proti Messini, ko je v samostojnem prodoru pretekel skoraj pol igrišča in z edinim zadetkom na tekmi odločil srečanje. Bo dobil prednost pred Davidom Trezeguetom, ki se vrača po poškodbi?

Še nekaj statistike. Ekipi sta se srečali v skupini tudi prejšnjo sezono, obakrat pa je bil z 1:0 boljši Juve. Bayern je dobil zadnje štiri tekme v Ligi prvakov na domačem igrišču, vendar proti Italijanom v zadnjih dveh letih nima uspeha. Štiri tekme, štirje porazi. Stara dama je na zadnjih 11 gostovanjih v Nemčiji izgubila le enkrat. V sezoni 2001/02 jo je s 3:1 premagal Bayer.

Na Dunaju se bosta pomerila Rapid in Brugge, ki sta še brez točk. Moštvi bosta v medsebojnih srečanjih verjetno odločili o 3. mestu v skupini A, ki prinaša uvrstitev v Pokal Uefa. V osemdesetih letih sta se ekipi štirikrat srečali, trikrat je zmagal Rapid. Brugge je na štirih gostovanjih v Avstriji še brez zmage. Rapid že osem tekem v Ligi prvakov čaka na zmago.

Bo Thun presenetil v Amsterdamu?
V skupini B bo vroče v Amsterdam Areni. Ajax je očitno v krizi, Thun pa je glavno presenečenje Lige prvakov. Moštvi se bosta pomerili prvič. Ajax je od leta 1996, ko je igral v finalu Lige prvakov, dobil le osem od 22 domačih tekem. Arsenal je v sezoni 2000/01dvakrat premagal Sparto (1:0 in 4:2). Topničarji so dosegli zadetek na vsaki od zadnjih 18 tekem v Ligi prvakov. V moštvo se vrača napadalec Thierry Henry, ki ni igral vse od 7. septembra, ko se je poškodoval ne tekmi med Irsko in Francijo.

Werder ne sme izgubiti v Vidmu
Nogometaši Werderja blestijo v Bundesligi. Nürnberg so odpravili s 6:2 in prevzeli vodstvo na lestvici. Napadalca Ivan Klasnić in Miroslav Klose sta dosegla že 18 golov. Povsem drugačna pa je slika v Ligi prvakov. Po dveh porazih mora Werder tokrat nujno zmagati. Ekipa iz Bremna je izgubila 14 od zadnjih 20 evropskih gostovanj (tudi vsa tri v Italiji). Ekipi se bosta srečali prvič.

Barcelona je daleč od lanske šampionske forme. Še posebej škriplje v obrambi, ki je prejela že 10 golov v sedmih tekmah španske lige. V četrtfinalu leta 2002 je Barca izločila Grke (0:1 in 3:1). Panathinaikos v osmih domačih tekmah s španskimi klubi še ni izgubil.

Ačimovič v gledališču sanj
Edini Slovenec v Ligi prvakov Mile Ačimovič z Lillom gostuje na Old Traffordu pri znamenitem Manchester Unitedu. Slovenski reprezentant, ki v soboto v prvenstvu ni dobil priložnosti, pričakuje, da ga trener tokrat ne bo pozabil na klopi. V sezoni 2001/02 so rdeči vragi doma slavili z 1:0. Zadel je David Beckham v zadnji minuti. Na povratni tekmi je bilo 1:1. Manchester United je izgubil samo eno od zadnjih 25 evropskih tekem na Old Traffordu. Lille je dobil le eno od osmih tekem v Ligi prvakov.

TRETJI KROG, torek ob 20.45

Skupina A:
BAYERN - JUVENTUS (TV SLO 2)
RAPID - CLUB BRUGGE
Lestvica:                          
JUVENTUS           2  2 0 0  5:1  6
BAYERN             2  2 0 0  2:0  6
CLUB BRUGGE        2  0 0 2  1:3  0
RAPID              2  0 0 2  0:4  0
Skupina B:
AJAX - THUN
SPARTA PRAGA - ARSENAL
Lestvica:                          
ARSENAL            2  2 0 0  4:2  6
THUN               2  1 0 1  2:2  3
AJAX               2  0 1 1  2:3  1
SPARTA PRAGA       2  0 1 1  1:2  1
Skupina C:
PANATHINAIKOS - BARCELONA
UDINESE - WERDER
Lestvica:                          
BARCELONA          2  2 0 0  6:1  6
UDINESE            2  1 0 1  4:4  3
PANATHINAIKOS      2  1 0 1  2:4  3
WERDER             2  0 0 2  1:4  0
Skupina D:
MANCHESTER UNITED - LILLE
VILLARREAL - BENFICA
Lestvica:                          
MANCHESTER UNITED  2  1 1 0  2:1  4
BENFICA            2  1 0 1  2:2  3
VILLARREAL         2  0 2 0  0:0  2
LILLE              2  0 1 1  0:1  1