Luis Suarez je zadel za 2:2 in uspešno izvedel tudi zadnji urugvajski strel z bele točke. Foto: Reuters
Luis Suarez je zadel za 2:2 in uspešno izvedel tudi zadnji urugvajski strel z bele točke. Foto: Reuters

Celeste je povedel v osmi minuti, ko je iz kota podal Federico Valverde. Visoko je skočil Sebastian Caceres in žogo poslal do Rodriga Bentancurja, ta pa jo je z levico iz obrata pospravil pod prečko. 22. minuta je tekla, ko je Kanada izenačila. Kot je izvedel Jacob Shaffelburg, v skoku je bil najvišji Moise Bombito, vratar Sergio Rochet je bil neodločen in Ismael Kone je iznajdljivo žogo spravil prek njega v mrežo. Urugvaj je vmes kmalu znova zadel, toda gol Facunda Pellistrija je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

Deset minut pred koncem rednega dela so Kanadčani povedli. Kone je streljal z razdalje, Rochet je posredoval, toda odbito žogo je za njegov hrbet pospravil Jonathan David. V 92. minuti so dvakratni svetovni prvaki izenačili. Jose Gimenez je podal z desne v sredino kazenskega prostora, kjer je kanadski obrambi pobegnil Luis Suarez, ki je rutinirano zadel za 2:2. El Pistolero je najboljši strelec v zgodovini reprezentance. Mrežo je v majici z državnim grbom zatresel 69.

Koneju, ki je bil tretji izvajalec enajstmetrovk pri Kanadi, je strel Rochet ubranil. Vsi Urugvajci so bili uspešni, nazadnje Suarez, nato pa je kot peti pri rdečih žogo na belo točko postavil prvi zvezdnik Alphonso Davies in jo s panenko poslal v prečko.

Finale bo v noči na ponedeljek ob 2.00 po slovenskem času. V Miamiju se bosta pomerili Argentina, ki brani naslov, in Kolumbija. Svetovni prvaki naskakujejo 16. naslov, s čimer bi bili sami na vrhu. 15-krat so namreč južnoameriško prvenstvo osvojili tudi Urugvajci.


Tekma za tretje mesto, Charlotte:
Kanada – URUGVAJ 5:6 (2:2, 1:1) – po 11-metrovki
Kone 22., David 80.; Bentancur 8., Suarez 92.

Finale, ponedeljek ob 2.00 (Miami):
ARGENTINA – KOLUMBIJA