Luis Suarez je z dvema mojstrskima potezama najbrž že zapečatil usodo PSG-ja. Foto: Reuters
Luis Suarez je z dvema mojstrskima potezama najbrž že zapečatil usodo PSG-ja. Foto: Reuters
Neymar
Neymar je na Parku princev v 18. minuti zadel z leve strani po lepi podaji Lionela Messija. Foto: Reuters
Ricardo Quaresma
Ricardo Quaresma je že v 3. minuti povedel Porto v vodstvo z 11-metrovke po prekršku Manuela Neuerja nad Jacksonom Martinezom. Foto: Reuters
Jackson Martinez
Veselje Jacksona Martineza po zadetku za 3:1 v Portu. Foto: Reuters

Parižani so se Barci po robu postavili precej oslabljeni. Kaznovana sta bila Zlatan Ibrahimović in Marco Verratti. Thiago Motta je poškodovan, David Luiz pa je začel na klopi. Pri Barceloni je zaradi kazni manjkal Dani Alves.
Katalonci so povedli v 18. minuti. Po hitrem protinapadu in lepi podaji Lionela Messija je z leve strani iz bližine zadel Neymar. Argentincu je pet minut prej po strelu od daleč veselje preprečila vratnica. V 67. minuti je na 0:2 povišal Luis Suarez po imenitnem prodoru z desne strani v kazenski prostor, ko je s slalomom, ki bi mu ga zavidal tudi Marcel Hirscher, osmešil tri branilce PSG-ja. Urugvajec je v 79. minuti zadel še enkrat, potem ko je še drugič spravil žogo med nogama Luizu (!). Neubranljivo je ustrelil v zgornji kot. Brazilski branilec je moral na zelenico že v 21. minuti, saj se je poškodoval kapetan Thiago Silva.
V 82. minuti je Parižanom izid pomagal znižati branilec Barce Jeremy Mathieu, ki je po voleju Gregoryja van der Wiela z roba kazenskega prostora žogo z levico preusmeril v lastno mrežo. PSG je bil doma v evropskih tekmovanjih neporažen kar 33 tekem oziroma vse od leta 2006.

Presenečenje na Dragau

Bayern je v Porto odpotoval brez Francka Riberyja, Davida Alabe, Medhija Benatie in Bastiana Schweinsteigerja. Tudi Arjen Robben še ni bil pripravljen za igro po poškodbi trebušne mišice.
Bavarci so na stadionu Dragao v uvodnih 10 minutah doživeli pravi šok v obliki dveh zadetkov gostiteljev. Že v 3. minuti je po napaki Xabija Alonsa na robu kazenskega prostora in prekršku Manuela Neuerja nad povratnikom po poškodbi Jacksonom Martinezom z 11-metrovke mrežo zatresel Ricardo Quaresma. V 10. minuti je isti igralec, edini Portugalec v začetni enajsterici Porta, ukradel žogo Danteju, ki si je privoščil hudo napako, prodrl proti vratom in jo spravil pod vratarjem Bayerna za 0:2.
Münchenčani so znižali v 28. minuti, ko je po predložku Jeroma Boatenga z desne strani na daljši vratnici zadetek dosegel Thiago Alcantara. S petih metrov je nizko žogo za hrbet Fabiana Freitasa spravil z desnico. To je bil prvi gol Španca v Ligi prvakov.
Porto je v 65. minuti zadel še tretjič. Strelec je bil Martinez, ki je stekel za žogo po napaki Boatenga (ni je uspel izbiti z glavo) in jo z leve strani potisnil v mrežo, potem ko je obšel Neuerja. Boateng bi na začetku drugega polčasa kmalu sam premagal Neuerja, a je ta s skrajnimi močmi s prsti preprečil zadetek.

Četrtfinale, prvi tekmi:
PARIS SG - BARCELONA 1:3 (0:1)
van der Wiel 82.; Neymar 18., Suarez 67., 79.

Paris SG: Sirigu, van der Wiel, Marquinhos, Thiago Silva ( 21./David Luiz), Maxwell, Rabiot ( 65./Lucas), Cabaye , Matuidi, Lavezzi, Cavani, Pastore.
Barcelona: ter Stegen, Montoya ( 80./Adriano), Pique , Mascherano, Jordi Alba, Rakitić ( 74./Mathieu), Busquets, Iniesta ( 53./Xavi), Messi , Suarez, Neymar.
Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)


PORTO - BAYERN 3:1 (2:1)
Quaresma 3./11-m, 10., Martinez 65.; Thiago 28.
Porto: Fabiano Freitas, Danilo , Maicon, Martins Indi, Alex Sandro , Herrera, Casemiro , Oliver ( 75./Ruben Neves), Quaresma ( 84./Evandro), Martinez, Brahimi ( 80./Hernani).
Bayern: Neuer , Rafinha, Boateng, Dante, Juan Bernat , Xabi Alonso ( 74./Badstuber), Lahm , Thiago, Götze ( 56./Rode ), Müller, Lewandowski.
Sodnik: Carlos Velasco Carballo (ŠPA)

Povratni tekmi bosta 21. aprila.