Zlatko Dedič: Treba je gledati naprej. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Zlatko Dedič: Treba je gledati naprej. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Krhin o vzdušju in občutkih v reprezentanci
Dedič: Glave gor, gremo naprej!
Radosavljevič o dodatnih kvalifikacijah
Šuler: Nismo izobesili bele zastave

Slovenski nogometaši po neuresničeni želji, da bi se neposredno uvrstili na SP, niso mogli skriti razočaranja, a v dodatne kvalifikacije ne bodo šli z belo zastavo.
Mogoče tekmice Slovenije (14. in 18. novembra) so Rusija, Francija, Grčija in Portugalska. Žreb, s katerim bodo določili tudi gostitelje prvih tekem, bo v ponedeljek v Zürichu.

Izjave slovenskih reprezentantov

Zlatko Dedič:
Razočaranje je prav gotovo prisotno, ampak če bi nam kdo pred začetkom kvalifikacij rekel, da bomo drugi in osvojili 20 točk, mislim, da bi vsi skupaj to podpisali. Je, kar je, smo v dodatnih kvalifikacijah. To je zelo velik uspeh. Moramo dvigniti glave gor in se osredotočiti na naslednji tekmi. Zelo dobro se moramo pripraviti v tem mesecu. Kdor koli bo nasprotnik, bo težek, to vsi skupaj vemo, vendar treba je držati skupaj in se potruditi po najboljših močeh, da bi na teh dveh tekmah uspeli iztržiti največ. Mislim, da trenutno igramo na zelo dobri ravni, in upam, da bomo to pokazali tudi v novembrskih kvalifikacijah. Upam, da nam bo to zadostovalo za izpolnitev naših sanj.

Misli so bile tudi na Poljskem, to je normalno, a naše delo smo kljub temu zelo dobro opravili. Zmagali smo rutinirano, nismo imeli večjih težav s San Marinom. Upali smo na uspeh Poljakov, a se nam ni izšlo. Glede tekmeca v dodatnih kvalifikacija nimam posebnih želja. Mi se moramo koncentrirati na našo igro in jo nadgrajevati. Kje smo izgubili točki, ki bi nas popeljali neposredno na SP? Preteklost je preteklost in brez zveze se je ozirati nazaj. Mislim, da smo osvojili ogromno točk, 20, to je zelo dober izkupiček. Treba je gledati naprej.

Zelo smo veseli navijačev. Čestitam vsem skupaj, čestitam tistim, ki so prišli v Bratislavo, in tistim, ki nas spremljajo na vsaki tekmi. Res fenomenalno. Upam, da bomo igrali dobro in da jih bomo navduševali tudi v prihodnosti. Želim si jih čim več, kajti to nam daje tudi dodatno moč.

Marko Šuler: Drugo mesto je gotovo lep uspeh, čeprav nam na koncu manjka tisti kanček sreče, na katerega smo upali. Skozi kvalifikacije ga nismo imeli, zato smo upali, da se nam bo tokrat le nasmehnil. Na žalost Poljakom ni uspelo, tako da grenak priokus ostaja. Toda čez mesec dni sta novi tekmi, mogoče nam bo žreb malo naklonjen in poskušali bomo narediti, kar je uspelo že prejšnji generaciji.

Poskušali smo se izogniti dodatnim kvalifikacijam, svoje smo naredili, na žalost pa ni uspelo Poljakom. Novembra nam gotovo ne bo lahko. Je pa gotovo vsaka ekipa premagljiva, nismo izobesili bele zastave! Dve tekmi sta, bomo videli, kaj bo. Še najbolj bi si mogoče želel Grke ali Ruse. Francija in Portugalska sta vrhunski ekipi, a tudi oni so imeli veliko težav v kvalifikacijah.

Danes smo se poskušali osredotočiti na nas, ker tudi to ni bila tako lahka tekma. Tudi San Marina, če se postavi, ni lahko prebiti. Na koncu je bilo zasluženih 3:0, a težko je, ker si vseeno odvisen od nekoga drugega, Na koncu smo tudi po odzivih na klopi in odzivih navijačev videli, da ni najboljše. Ni lepo, ampak tako pač je.

Aleksander Radosavljevič: Bili smo motivirani, a vseeno smo podzavestno razmišljali o drugi tekmi, tako da naša tekma ni bila idealna. A svoje smo naredili, tri gole smo dali in konec koncev smo vseeno osvojili 20 točk. Kvalifikacije so bile zelo dobre, a na koncu smo zelo razočarani, ker smo bili prepričani, da bo Poljska nekaj naredila. V dodatnih kvalifikacijah bo zelo težko. Moramo pokazati še enkrat, da smo pravi.

Rene Krhin: Vsi smo upali na čudež, ampak ne smemo se obremenjevati, mi smo naredili svoje. Osvojili smo želenih 20 točk, ki so bile naš cilj. Seveda nam je malo žal, a gremo z dvignjeno glavo naprej. Vse ekipe v dodatnih kvalifikacijah so zelo kakovostne, mogoče bi si najbolj želel Grke.

Krhin o vzdušju in občutkih v reprezentanci
Dedič: Glave gor, gremo naprej!
Radosavljevič o dodatnih kvalifikacijah
Šuler: Nismo izobesili bele zastave