Matjaž Kek verjame, da ne bo težav z motivacijo. Foto: www.alesfevzer.com
Matjaž Kek verjame, da ne bo težav z motivacijo. Foto: www.alesfevzer.com

Tako Slovenija kot Slovaška sta pred 9. krogom že brez možnosti za uvrstitev v Katar, tako da zadnji tekmi služita za čast, reševanje izhodišča za naslednje kvalifikacijske cikle. Tekma bo v četrtek v Trnavi ob 20.45, Slovenija bo kvalifikacije sklenila v nedeljo ob 15.00, ko bo v Stožicah gostila Ciper.

Sorodna novica Proti Slovakom tudi brez Črnigoja, v ekipi znova Nino Kouter

Priložnost za nove igralce
"Vse te težave v zadnjem času so vplivale na naše načrte. Kartoni, poškodbe, bolezni ... Zanesljivo je zaradi vsega tega treba pričakovati spremembe v prvi enajsterici, priložnost bo dobilo kakšno novo ime. Upam, da bo ta rotacija uspešna. Zavedamo pa se kakovosti nasprotnika," je na novinarski konferenci razložil selektor Matjaž Kek.

"Treba je izkoristiti vsako priložnost, da se pride do organizacije v igri in upam, da bomo tu uspešni. Težave so, a kar se tiče moštva, apeliram na vsakega posameznika in upam, da ne bo tega, da kdo ne bi bil motiviran za tekmo," je še dodal Kek.

Sorodna novica Po 3. mesto. Zase, za navijače in za samozavest!

Največ se ukvarjajo sami s seboj
Še enkrat je poudaril, da tekmovalnega naboja sicer ni več, a to ne bi smelo vplivati na tekmo. "Upam, da bomo, čeprav nimamo več možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo, imeli kakovostno tekmo, verjetno z nekaj spremembami v obeh postavah. Imamo osnovne podatke o Slovaški, a imamo toliko težav, da se s tem ne ukvarjamo, največ se ukvarjamo sami s seboj."

"Pričakujem težko tekmo, čeprav nimamo več možnosti, da se uvrstimo na SP. Želimo končati z dvema zmagama, gremo na Slovaško in bomo storili vse, da dobimo te tri točke," pa je pred prihajajočo tekmo dejal Andraž Šporar. Glede na njegovo slovaško nogometno klubsko preteklost se ni mogel izogniti vprašanjem o dodatnih motivih in stikih z nekdanjimi soigralci: "Bil sem v stiku z nekdanjimi soigralci iz Slovana. Naboj bo pravi, šale pa bodo tokrat v ozadju. Slovaška je kakovostna ekipa, a tudi mi imamo svojo kakovost."

Šporar: Kvalifikacije želimo zaključiti z dvema zmagama

Skupina H, četrtek ob 18.00:
RUSIJA - CIPER
Ob 20.45:
MALTA - HRVAŠKA
SLOVAŠKA - SLOVENIJA (Trnava)

Nedelja ob 15.00:
SLOVENIJA - CIPER (Ljubljana)
HRVAŠKA - RUSIJA
MALTA - SLOVAŠKA


Lestvica:                       
RUSIJA          8  6 1 1 13:5 19
HRVAŠKA         8  5 2 1 13:3 17
--------------------------------
SLOVAŠKA        8  2 4 2  9:8 10
SLOVENIJA       8  3 1 4  9:9 10
MALTA           8  1 2 5  8:17 5
CIPER           8  1 2 5  3:13 5
Kek opozarja, da tekma v Trnavi ni prijateljska